• 14
    talibi olduğum makamdır.

    "sayın" şenol güneş 3.2 milyon euro (anlık kur itibarı ile 31.648.000 tl) maaş alıyor. ben bunun aylık 48 bin lirasına çalışmaya fitim.

    hani rıdvan dilmen asgari ücret dedikten sonra "8 bin lira ile geçinmeye çalışanlar var" falan diyor ya, ben anlamadım.

    ulan bu futbol güruhunu zaten 300 nesli bir araya gelse yiyemeyeceği kadar zengin ettik. misal şenol güneş, kazandığı parayı trabzon'daki yaylalara sersen hacim olarak en az 40 yayla kapatır, en az. be bilader neyin derdindesiniz?

    ülkenin hayrına çalışmak için 30 milyon tl'den fazla para kazanıyorsun, ülkenin hayrına da çalışamıyorsun.

    neyse, ekonomisi beni bağlamıyor. mecliste gensoru versinler, şenol kovulunca tazminatını falan takip etsinler nereye vermiş ne yapmış bana ne.

    dünya üzerindeki en kolay spor mesleğini sorsalar futbol milli takım teknik direktörlüğü derim. net. yaptığın şey evinden maç izliyorsun, bir kaç ayda bir iyi futbolcuları topluyorsun 2-3 maç üst üste yapıp dağılıyorsun. mesleğin güzelliğine gel. maaş dengesi yok, transfer için uğraşmak yok. hiç bir şey yok. topluyorsun, maç yaptırıyorsun ve dağıtıyorsun. bu kadar.

    soruyorum: bunun için şenol güneş denilen beyefendinin engin futbol bilgisine ne ihtiyacımız var?

    dünya üçüncüsü olmuşmuş da bilmem neymiş. elindeki kadroya ve kazanarak gittiğin rakiplerine bir bak bakalım. elindeki kadrodaki neredeyse her oyuncu dünya çapında ün kazanmıştı zaten senden önce.

    beşiktaş'ta 2 sezon üst üste şampiyonmuş. ligde kim vardı da kiminle rekabet etti acaba o şampiyonluklarda? bütün oyun planı "soldan caner sağdan gökhan orta kessin" olan bir adam. maç boyu 40 orta yaptırdı, birisi vurdu attı şampiyon oldu. ya da talisca'nın ekstra performansıyla.

    başka?

    ha bir de şikeli sezonda trabzon ile oynadığı başarısı var.

    allah herkese şenol güneş şansı nasip etsin. gerçekten. elle tutulur hiç bir artın olmamasına rağmen 30 milyon tl'den fazla para alıyorsun, paraya bak. 1 milyon tl'yi bir arada eline almayan insanların sayısının alanlardan daha fazla olduğu bir toplumda hem bu parayı alacaksın hem de hollanda'dan 6 tane yiyip maç sonu gelip bana şunu söyleyeceksin:

    "düzen böyle mi, şeytanlık mı var, başka bir şey mi var? bilmiyorum ki."

    düzen mi? şeytanlık mı?

    şenol uyan uyan 30 milyon tl para ödüyoruz sana sen futbol maçında 6 yemişsin gelip bize düzen müzen konuşuyorsun neyin düzeni ya? neyin düzeni abi? karar alacakmış da sonra açıklayacakmış da. utanması olan adam maç 5 olduğunda içeri gider istifa mektubunu yazmaya başlar neyin kararı ya?

    vallahi talibim abi bu koltuğa. ciddiyim. nasıl olsa sallıyorsun yapıştır "dış mihraklar" diye başla. trend bu zaten. nasıl olsa tutuyor, millet yiyor yapıştır abi, kim ne bakacak senin elindeki kadro tarihin en iyi jenerasyonlarından biriymiş sen patates olmuşsun falan geç ya. bizim millet okumaz, araştırmaz, incelemez. bizim millete "dış mihrak" de, dünyayı kurtaran adamdan önde gelirsin.

    o da bir şey bilmiyor, ben de bir şey bilmiyorum. bari az para alırım. duy sesimi nihat özdemir, ulaş bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın