resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31834
    ocak aynı bekleyin doneminden 3 sene lazıma donen hocamız. bu soylemi bile artık doneme uyum saglayamadıgının göstergesidir. sadece futbol degil hic bir alanda artık bırak uc seneyi 1 yıllık planlar ile ilerlenmiyor. cunku sureki degisen sartlar bunu kaldıracak durumda degil. artık buyuk sirketler bir vizyon olarak uzun vadeli hedefler koysada asıl planlarını 3 aylık kısa hedefler uzerine yapıp bir gelisim gormek istiyor.
    fatih terimin eski dunyasında 2 yıl olabilecek basarısızlıgın yansıması tolare edilebilir bir durumdu fakat bugun 3 seneyi bırak devre arasına kadar yasanabilecek basarısızlıkların sonrası icin yıkıcı etkileri olacaktır.
    ornegin en cok guvenilen genc kadro icerisindeki parlayan oyuncular 3 sene basarısız bir kariyeri kabul etmeyecek sozlesmen olsa da gitmek isteyecek ve gondermek zorunda kalacaksın, dogal olarak genc kadronun hic bir faydasını gormeyeceksin.
    basarısızlık sonucu ortaya cıkacak gelir ve prestij kaybı sonunda da yeni yetenekleri kadroya katmakta zorlanacaksın.
    ozet olarak maalesef sabredelim isi eskisi gibi ne olursa olsun sabredelim seklinde yurumuyor.
    yaptıgımız bir strateji var ve besiktas , trabzon ve fenerbahce gibi direk hazır oyuncular ile sahaya cıkmıyoruz, bu mutlaka bir etki yaratacaktır. fakat mutlaka her gun ileri dogru bir gidis gormemiz gerekli, hic bir gun digerinden daha kotu oynamıyor olmamız lazım. hatta bunu mutlaka rekabetci sonuclara baglamamız lazım.
    herkes besiktasın aldıgı maddi riskten bahsediyor ve haklı. bizim yaptıgımız strateji de herkes icin dogru bir strateji gibi gozukuyor. fakat bizim aldıgımız da en az besiktasinki kadar buyuk bir risk ve basarısız olmamız durumunda en az onlar kadar uzun surer toparlanmamız, cunku gelir konusunda futbolcu satısı 2. kaynak , 1. kaynak basarıdır.
    yarın isler ters giderse cok övülen halil'i yetistirip besiktasa ya da fenerbahceye kaptırırız. morutan satılana kadar antremanlara cıkmaz ya da kontratı bitecek oyuncularla sozlesme imzalayamazsın.
    tum bunların isiginde taraftarın terim konusunda taraftarın elestirel yaklasması ve endiseli olması son derece dogal, cunku soylemleri ve aksiyonları tutarlı degil. hala ilk fırsatta babele, ardaya sarılması, kurtarıcı olarak oyuna giren emre akbabanın uefaya bildirilmemesi gibi. ayrıca en kotusu de 8 maca cıkmıs takımın oyununda hic ileri dogru bir gidis olmaması.
    umarım hoca su boslukta biraz aklını toplamıstır ve hızlı bir sekilde takımın ileri dogru gittigini goruruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın