• 11
    şu an galatasaray'ın başında bir hoca olmadığını, 'fatih terim'in hayaletinin' hoca sanıldığını söyleyen biri olarak diyebilirim ki hiç değilse bile hiçe yakındır.

    zaten galatasaray hocadan önce türkiye'nin ikinci ya da üçüncü büyük kulübüydü. hele bunu, hocadan önce galatasaralı olmuş olanlar çok daha iyi bilir. fenerbahçeli arkadaşlarına karşı genel bir eziklik hissetmek bir yana, feldkamp'lı dönemi de çıkarırsan beşiktaş'la kafa kafaya yarışı da hatırlar o nesil. gerçi milne ile birlikte bjk o dönem epey iyiydi. neyse. hocayla birlikte galatasaray tartışmasız zirveye çıktı. hem de öyle az buz değil, 20 sene içinde bu düzen değişmedi.

    sorun şu ki bir adam geçmişinde ne başarmış olursa olsun bu ona bir kulübü ömür boyu oyuncak etme imkanı vermemeli. fatih terim artık 70 yaşında. bir zamanların fırtına gibi esen hocaları bu yaşlarda bir bir bıraktı futbolu. trapattoni, lippi, wenger vs. hepsi beceremeyip bıraktı. çünkü zaman değişiyor. artık her şey çok hızlı. eşyanın tabiatı gereği bu değişimi belli bir yaştan sonra yakalayamıyorsunuz ve bu ayıp değil. belli bir yaştan sonra 'boomer'sınız. hatta boomer olmadığını gösterme çabası daha da acınası.

    demem o ki terim, zamanında galatasaray'ı tartışmasız zirveye oturttu. gelgelelim şu anki manzaranın o manzara ile ilgisi yok. biz geçmişin büyük bir ismine kredi açıyoruz -ki bu onun hakkı- ama şu an gördüğümüz bir hayalet. bütün mesele eşyanın tabiatıyla savaşanlar ile bu tabiatı kabullenenler arasında. bazı arkadaşlar terim'i hala 40'larındaki o devrimci, hızlı düşünebilen büyük hoca sanıyor. oysa biz şu an bir süpernovadan başka bir şeye bakmıyoruz. ışıltısı büyük ama aslında çoktan patlamış bir yıldız. o ışıltı büyük bir kitlenin gözünü aldığından arkada yatan esas şeyi göremiyorlar. göstermek isteyeni de düşman ilan ediyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın