• 1
    fatih terim teknik direktörlük yapmadan evvel ülkenin futbolunun durumu. takımların hedefleri, dertleri ve sevinçleri. hatta umut edebildikleri ve hayal bile edemedikleri her şey farklıydı.

    fatih terim için bugün demode oldu tartışmaları mevcut. bakın bu ülkede futbol sadece belirli zamanlarda kaliteli oynandı ve avrupa’da başarılar yakaladı. bizleri buna inandıran isim de fatih terim oldu. önce kendi inandı çalıştı yaptı yaptırdı. sonra rakiplerine dahil ilham oldu. denizlispor bile uefa’da aldı yürüdü, şampiyon olan mourinho portosuna elendi.*

    bakın fatih terim’i filtresiz eleştiriyorsunuz ya. zaten sorun o kardeşler, fatih terim yokken türk futbolu kaliteyi tatmamıştı bile. kendisinin performansı düşünce otomatikman ülkedeki kalite düşüyor. fatih terim’i düştü diye de düşünmek yerine bişeyler yapmaya çalışıyor ama bazı şeyleri eksik yapıyor diye bakmak gerekmez mi? adam bugün bıraksa zaten ulaşılamayacak başarılar kazanmış yine efsane yine efsane. neden uğraşıyor neye inanıyor ne yapmaya çalışıyor, 68 yaşında 1 haftada 3 şehre gidiyor biri yurtdışı olmak üzere. oturup keyfine bakıp tv’lere yorumculuk yapıp full reyting alıp istediği gibi ahkam da kesebilirdi. ama o sahada her gün sabah 9da florya’da. sen o yaşa gelince kendi mesleğini yapabilir misin? hiç “milyon euro versinler yaparım” demeyin fatih terim para için çalıştığını kimse düşünmüyordur heralde.

    adamın bir ideali bir hayali var saygı duyun yapmaya çalıştıklarına. daha önce yaptıklarına saygı duymuyorsanız bile buna saygı duyun.

    zorunlu edit: türk futbol tarihinin seyri ilk jupp derwall atılımı ile başlıyor. sonrasında onun mantelitesi şampiyon kulüpler kupasi yari final başarısıni getiriyor. ancak hiçbir sekilde milli takim ya da rakipler bu başarıya ortak edilemiyor. ayrıca galatasaray ertesi senelerde de manu'yu bile elese hala avrupa tarafından hesaba katılan korkulan takim olamıyor. ayrica 90'lar başında sepp piontek ile milli takım oluşumu başlıyor ve fatih terim yardımcısi olup haril haril öğreniyor. sonrasında milli takim tarihte ilk kez avrupa kupasina gidiyor fatih terim ile.

    bu bahsedilen senelerde hala alinan her galibiyet cok büyük başarıymis gibi görülüyor. soyle dusunelim, bu sezon gruplarda lazio yenersek sokaklarda konvoy yapar mıyız sizce? başarıyı herkes her an yapabilir ama umut ve beklentiyi herkes olusturamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın