• 28255
    21 - 22 sezonundaki kaderini orta sahaya yapacağı son oyuncu transferleri belirleyecek. umarım karavana atmayız. taylan ve berkan'ı doğru düzgün yedekleyemediğimiz için çok yük biniyor. bunu da sadece kondisyon odaklı söylemiyorum. sürekli konsantrasyonlarını yüksek tutarak oynamak zorunda kaldılar ki mental olarak bu maçta düşük gözüktüler. ikisinin de belli sorunları var tabi ki ama arka arkaya yüksek tempolu ve konsantrasyonlu maçların sonuncusunda ciddi dağınıktılar.

    26 ağustos 2021 galatasaray - randers maçını 70. dk da falan bile bitirebilecekken bitiremeyip, 90 dk yüksek direnç ve konsantrasyonla oynadık, 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçının ilk yarısında çok iyi oynamasak da maçı 3-4'e taşıyacak pozisyonları hoyratça harcayıp ikinci yarıda takım hem fiziksel olarak düştü hem de mental olarak sağlam duramadı. taylan'ın hatası büyük ama taylan hata yapmasa da gol yemeye elverişli bir oyun vardı zaten. takımın karşı pres gücü düştüğü an bunlar yaşanıyor. bu yüzden taylan ve berkan çok acil muadili 1-2 oyuncu gelmeli. diğer sorunlar bir şekilde ikame edilir kadro içinden.

    herkes bir sürü transfer yaptık falan diyor da gidenlerin yerine oyuncular aldık genelde. geçen sezonki kadroyu bitirdiğimiz yerden daha alternatifli değil. sadece belli yerlerde genç değişimler oldu.

    mesela; linnes gitti boey geldi, donk gitti nelsson geldi, sarrachi gitti, p. van aanholt geldi, etebo gitti aytaç geldi, gedson gitti berkan geldi, onyekuru yerine morutan geldi, halil gitti, diagne döndü vs. şurda fazladan aldığımız bir cicadau var onu da belhanda yerine saysan geriye alpaslan ve barış alper ek takviye oluyor -ki bundan sonra alacaklarımız esas takviye demek. bizim 20-21 sezonunu kaybetmemizin en önemli sebeblerinden biri taylan'ı düzgün yedekleyememek + gedson ayarında bir oyuncuyu ancak son haftalarda forma sokabilmekti. şu anda hala taylan'a muadil bir oyuncu getirmedik. berkan aşırı eforlu bir oyun oynadığı için ekstra yıpranıyor ve ona da benzer birini bulmak lazım. berkan düştüğü an takımın karşı pres gücü ciddi sekteye uğruyor.

    takımın ön bölgesi çok şişik. birileri gitmeli. orta sahaya 2 tane oyuncu gelmeli. 5 gün önce 25 ağustos'ta aynısını yazdım, hem gedson benzeri berkan'ın rolüne bir oyuncu hem de lemina/elneny benzeri komple merkez orta saha olan, hem 6 hem 8 oynayabilen biri gelmeli. eğer ön taraftan iki yabancıyı gönderirsek büyük olasılıkla böyle olacaktır diye tahmin ediyorum. en kötü 1 yabancı gelir. sezonun gidişatını çok ciddi etkileyecek bu kısım.

    bunun dışında takımın sorunları var ama onlar çözülmeyecek gibi değil. diğer sorunlar zamanla çözülür öyle büyük problemler gözükmüyor bence. geçen sene şampiyonluğu orta saha zaafiyeti yüzünden kaybetmişken hala o bölgede tam olarak güçlenmedik ve en güçlenmemiz gereken yer orası. gerekirse ön tarafa bir oyuncu eksik alıp orta sahaya 2 oyuncu almak gerekiyordu en başından. morutan'ı uygun fiyata aldık, iyi de yapmışız ama umarım orta sahada eksik kalmayız yine. bu takım 2 kulvarda yoğun mücadele edecekse 2 tane merkez orta saha şart. bu iki oyuncu gelirse bence baya ligdeki rakiplerimizi eze eze yeneriz şu hücum gücüyle. tek yapmamız gereken şu orta saha rotasyonunu daha geniş ve kuvvetli hale getirecek hamleleri yapmak. artık 2-3 gün kala mevcut olanı geliştirecek ve alternatif yaratacak en azından bir doğru hamle şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın