• 2723
    2021-2022 sezonunda 28 ağustos 2021 beşiktaş fatih karagümrük maçından sonra sergen yalçın'ın anlattığına göre 4. hakemin bile doğru düzgün bilmediği kuraldır. bir türk futbolcu kırmızı kart görüp atıldığında, antrenör yabancı topçuyu çıkarırken 4. hakem antrenöre "türk oyuncu sokmalısınız" demiş. halbuki türk sokmak zorunda değildi. sahadaki yabancı sayısı 8'de kaldığı sürece geri kalanların bir önemi yok. yani 2 türk futbolcu kırmızı görüp atıldığında içerdeki 8 yabancıya hiçbir şey olmaz. hakemleri bile bilmiyor bu saçmalığı.

    her maç sonu fatih terim, sergen yalçın vs. bu kuralın saçmalığından bahsedip duruyorlar. erol bulut ve ersun yanal da kendi maçlarından sonra bunlara dair demeçler veriyorlar. saçma sapan bir karar. acilen değişmesi lazım. en azından şu 8+6 bilmem neyden vazgeçilmeli. takımların kuracağı kadroya karışamazsın. bırak abi 14 yabancısı var istediği kadarını oynatır istediğini oynatmaz.

    azaltmak istiyorsan kademeli olarak yabancı sayısını 14'ten 12'ye, sonra 10'a falan düşür. ancak saha içindeki oyuncu sayısına karışamazsın arkadaş. saçmalık olan kısım budur. ha bana kalırsa 14 sayısı gayet de uygun bir sayı. kadroda en az 10 türk zorunluluğu var demek oluyor bu. hatta de ki 14 yabancıdan en az 4'ü 25 yaş altında olmak zorunda. geri kalanları da 30 yaşından genç olmalı. fatih terim'in getirdiği kuralın ne kadar mantıklı olduğunu yurtdışına yaptığımız satışlardan anlayabiliriz. ancak bu futboldan anlamayan federasyonun derdi elbette ki menejerlerin, yeteneksiz tc pasaportlu topçuların ve dolandırıcı çeşitli anadolu kulüplerinin kazanacağı paradır. bu, türk futbolcu yetiştirmek yerine, yetiştiren almanya'ya oluk oluk döviz akması demek. hadi gs, fb, bjk gidip bundesliga'dan topçu topluyor da diğerleri napacak? hepsi gidip almanya 3. liginden sırf pasaportu türk diye futbolcu transfer ediyorlar. eee? bunun kime faydası var üstün zekalı federasyon?
App Store'dan indirin Google Play'den alın