resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31557
    23 ağustos 2021 galatasaray hatayspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısını genel olarak çok sevdim. ancak bir noktada kendisine hiç katılmıyorum.

    hakemi eleştirirken diagne'nin pozisyonunda var olduğu için faulün çalınmaması gerektiğini söyledi. çok benzer bir şeyi geçens ene sergen yalçın yine devamında gol olan bir pozisyon için demişti. o pozisyonda da hakem var'a gitmedi, var çağıramazdı zaten çünkü top gol olmadan hakem düdüğünü çalmıştı. benim sergen yalçın'a ve fatih terim'e katılmadığım nokta şu; hakem emin değilse elbette oynatmalı tehlikeli pozisyonları ama hakem pozisyonda elle oynama ya da faul görüyorsa ''neyse oynatayım da var'dan bakarız sonra'' demesi, hakemden bunun beklenilmesi çok yanlış. geçen sene beşiktaş maçında larin topa çıktı, elle dokundu ve devamında gol oldu. hakem eli gördüğü anda çaldı. dün hatayspor maçında gol oan ancak öncesinde faul verilen pozisyonda da hakem faulü gördüyse ve eminse çalması bence normal. pozisyonda faul yoktu o ayrı mesele ama burada eleştiri şekli ''var'a bırak'' değil, ''kör müsün!'' şeklinde olmalı bence.

    toplantının başındaki hakem eleştirisi ve oradaki tespiti muazzamdı hocanın. rakip zamandan çaldığında o zamanı maçın sonuna eklemenin -ki çoğu zaman tam eklenmiyor- çok bir kıymeti yok. oyunun akışı bozulduktan sonra 10 dakika eklesen ne olur? ben baskıyı kurmuşum, rakip fiziken ve zihinsel olarak bitmek üzere, bunalmış 2 oyuncu yerden kalkmıyor ve oyun 5 dakika soğuyor. senin maçın sonuna eklediğin 5 dakika ile bu 5 dakika aynı değil. rakip soğutmak için her şeyi yapabilir tıpkı hocanın dediği gibi, sen hakem olarak izin vermeyeceksin. sen izin vermedikçe zaten o kültür yerleşir, oyuncular da yatamamaya başlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın