resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31497
    içinde bulunduğumuz sezon kadar kredisi olan hocadır.

    herkes kaptanı olduğu takımda abi olarak kalıp kendi kendisine görev alanı açmaya çabalarken jübile sonrası "galatasaray'ın abiye ihtiyacı yok", diyerek ceketini alıp büyük turnuvaları izlemeye gitmiş; dönüp takımına yamanmak yerine ankaragücü ve göztepe'yi calistirarak kendini hazırlamış.
    ümit milli takımın başına geçmiş, herkes gibi yatmamış, keşfedilmemiş yetenekler kesfedilsin diye türkiye'de amatörler için turnuva düzenlemiş.
    global çapta kupa kelimesini ağza almak tabu iken genç milli takımla akdeniz oyunlari şampiyonluğu almış.
    sonra "ben iki takım çalıştırdım", tribine girmeden gidip milli takımda yardımcı hoca olmuş.
    sonra devraldığı milli takımı tarihinde ilk kez avrupa şampiyonasına götürmüş.

    sonra üç yabancı ile 4 sene üst üste şampiyon olup uefa kupasını kaldırmış hem de 3-5-2'yi tersten oynatarak. yani ofansif bekli bir 4-3-3 ile. yani daha detaylı konuşursak 4-3-1-2 ile.
    gegenpressing'in en büyük uygulayicilarindan biri olmuş, star oyuncuları idare etmiş emre'ye 16-17 yasinda avrupa'da forma vermiş.
    16 kisilik kadroyu kimseyi kırmadan rotasyona sokmuş, kurduğu takımdan hagi, taffarel ve pope'nin yerine rüştü alpay ve yıldıray ile milli takım dünya üçüncüsü olmuş.

    diğer iki star hocamızdan mustafa denizli alman 2. liginde, şenol güneş kore liginde takım çalıştırırken kendisi italya'nin 7 büyük takımından biri olan fiorentina'ya geçmiş. orada yaptıklarıyla milan'a geçmiş ve milan'ın fatih terimi olan ancelotti gelsin diye sabote edilip gönderilmiş.
    2. galatasaray dönemi konuşulmaya değmeyecek kadar rezalet geçtikten sonra dünya kupası elemelerinde umudunu yitirmiş milli takımın başına geçmiş 2 sene önce efsane savunması ile avrupa şampiyonu olan yunanistan'a deplasmanda 4 gol atarak play-off'lara kalmış, alpay'in ilk dakikalarda atıldığı maçta 1 gol averaji ile elenmiş.
    bir sonraki turnuvada milli takımı avrupa 3.su yapmış, amerika'daki kondisyoner ihraç etmiş.
    2011'de tamamını 1 senede kurduğu kadroya son 10 yılın en iyi topunu oynatmış, 2 seneye 4 kupa, 1 şampiyonlar ligi çeyrek finali sığdırmış -ki bunu yapan bir türk teknik direktör hala yok-, ve sonra kötü geçen döneminde milli takımı 3.kez avrupa şampiyonasına taşımış... (toplamda 4 kez gittik)
    son geldiğinde derbilerde ezilen takımı derbilerde baskın taraf haline getirmiş , pandemi öncesinde 3. şampiyonluğuna giderken pandemi ve babasının kaybı ile süreci yonetemeyip şampiyonluğu kaptırmış kendisi.

    içinde bulunduğumuz son sezon ise tastamam başarısız olmuştur kendisi. başarısız olduğu bu sezon şampiyonluğu gol averaji ile kaybetmiştir.

    ilk kez yedek kulübesine kadın antrenör sokan da, 50'sinden sonra ingilizce ve italyanca öğrenen de kendisidir. mourinho ile, ferguson ile ahbaptir kendisi ve elit teknik direktör seminerine defalarca kez çağrılmış teknik direktordur aynı zamanda.

    mecnun odyakmaz, hasan kartal, ali şafak ozturk gibi başkanlardan oyuncu almak zorunda kalsın diye yabancı sınırı getirilen hocadır bu arada.

    en iyi scout ekiplerinden birini de takıma getirip daimi olmasını sağlamaya çalışmaktadır.

    beoy, nelsson, berkan, gedson, morutan, halil, muhammet, kerem, barış, cicaldao, hatta alındığında yine 25'in altında yaşı olan marcao ve taylan gibi oyuncular ile yeni bir jenerasyon, daha evvel hiç denenmedigi kadar gençlerle bir takım yapmak istemekte kendisi. bunun için de en azından bir sezon kredisi mevcut bende.
App Store'dan indirin Google Play'den alın