• 27963
    dün akşam bir arkadaşa gedson gelirse 4-4-2 varyasyonlarıyla nasıl oynarız diye bir 11 atmıştım. bugün kaide'nin * programını izlerken o da neredeyse aynı 11'i verince buraya bir not düşmek istedim.

    -----------muslera------------
    boey---nelson---marca---rva
    gedson--taylan--berkan--cica
    ---------kerem----halil (x)----

    kaide'nin verdiği 11'de halil sağ ön yanınsa cica kerem soldaydı. ancak benim aklıma ilk bu gelmişti. çünkü kerem hem içe hem dışa çıkabiliyor. cica anladığım kadarıyla kutunun içine girmeyi seven biri o yüzden o da oradan içeri gelip gerektiğinde içeriyi hem rahatça 3'leyebilir hem de berkan ve boey sayesinde bu olurken kanat hamleleri de eksilmez diye düşünüyorum. kafanızda canlanmasını istediğim şey 11-12 4-2-2-2'si. halil'in yanına x yazdım. zira mustafa'ya dair kafamdaki soru işaretlerini daha önce yazmıştım. bu düzende oynar mı bilemedim, oynar diyorsanız yazın oraya ben fitim buna. bu mantıklı mı emin değilim ancak oğulcan'ın da burada yer bulabileceğine inanıyorum. ön tarafta oynayabilir diye düşünüyorum. yine emre kılınç'ı ben içte kullanmak gerektiğine inansam da bu dar oyunda kanatta da iş yapabilir. gedson'un böyle bir yapıda içeri kaçacağını kabul edersek emre'nin hem çizgi meziyetlerini hem de iç meziyetlerini kullanabiliriz. bunu önermemin bir başka sebebi de böyle bir yapıda ekstra bir kanat oyuncusu almaya da gerek kalmıyor.

    sizi bilmiyorum ama bu 11 beni çok gaza getiriyor. hem yaratıcı, hem atletik, hem de çok optimize bir şey oluşuyor kafamda.

    bunun dışında zaten 4-1-4-1'in ezberleri cepte. sıkıntıya girersen dayanacağın bir iskelen var. bununla beraber ben kendi yarı sahamızda kalmamız gerektiren anlarda boss'un içinde olduğu 3'lülere de döneceğimizi düşünüyorum. (evet boss benim sana hala inancım var * bu arada bu 3'lüyü öner miyorum net tahmin ediyorum.

    dip not 1: bu yazı kaide kendisi bir yazı yazdığı an imha olacaktır.
    dip not 2: iyice adamın müridi oldunuz diyenler olursa, yani bilemedim. * yani adamın futbol bilgisine çok inanıyorum, kafamdakiler uyuşunca benim için iyi bir çıpa oluyor. bir de adam hem can gox'un tarzını ona kazandırmış, hem de 25 yaşında gösteren 38 yaşında biri. bu baya baya mucizevi. insan kolay inanıyor böyle bir çara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın