• 76
    bizim açımızdan ilk 9 hafta kritik. 10. hafta beşiktaş deplasmanı var. bu 9 haftada 8 galibiyet alabilirsek o ivmeyle götürürüz ligi. ilk üç hafta kesinlikle gedson'suz oynamak durumundayız. bir de adam geldiğinde takımı komple değişmiş bulacak neredeyse. berkan, cicaldau, nelsson vs. gedson karakter olarak yeni ortama alışmakta zamana ihtiyacı olan bir oyuncu.

    ayrıca evet yeni kurulan genç takımlar mutlaka yaratıcı bir futbolcuyla ilk sezonunda şampiyon olabilir. mesela 1996-97'de hagi tam her şey bitti derken gol atıp maçı kazandırıyordu takıma. 2011-12'de genç takım kurmamıştık orada herkes hem takımdı hem tecrübeli ve bireysel yetenekle de maç çevirebilir tiplerdi. 2017-18'de gomis-rodrigues uyumu bizi daha ilk haftalarda hiç beklenmediğimiz anda şampiyonluğun bir numaralı adayı yapmıştı.

    kapalı oyunu açmak için bireysel bir yetenek şart şampiyon olmak istiyorsak. adına ister yetenekli sağ kanat deyin, ister çilek deyin fark etmez.

    öyle kapalı takımları açmak da feghouli-diagne-arda'yı aynı anda sahaya sürmekle olmaz. bunlar canı isterse oynayan adamlar. belhanda da öyleydi.

    bize bir hagi, sneijder gerekiyor demiyorum yanlış anlaşılmasın. ama 80'li dakikalarda 0-0 olan bir maçı uzaktan bir şutla 1-0 alacak bir aktör şart.

    yoksa kurduğumuz takım trabzonspor'un 2008'de takım kurup ancak 2011'de şampiyonluğa oynaması ya da beşiktaş'ın 2013'te takım kurup ancak 2016'da şampiyon olması gibi epey bekler şampiyonluğu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın