resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31337
    12 ağustos 2021 st johnstone galatasaray maçına arda turan ile başlaması ne kadar doğruysa, aynı anda feghouli ile de başlamış olması o kadar yanlış olan hocamız.

    maç sonrası insanlar genelinde hakim olan görüş arda'nın olumsuz feghouli'nin olumlu bir performans sergilediği idi. bunların ikisi de çok kaliteli futbolcular hiçbir itirazım yok ancak ikisinin de tempo olayı yok gibi bir şey, tamamen oyun aklı ve teknik becerileriyle oynuyorlar. bu durumda temponun bariz önemi olduğu kanat bölgesinde oynayana kötü denirken, merkezde oynayana da olumlu bakılması gayet normal.

    maçtan önce bu maç özelinde arda turan'ı merkezde kullanmamız gerektiğini savunurken rakibi delmemiz adına yaratıcılığını konuşturabileceğini düşünmüştüm. nitekim merkeze ve dar alana indiği birkaç pozisyonda da direk pozisyona girebildik. birinde arda kötü vurdu, birinde kerem bomboş arda'yı görmeyip diagne'ye çevirdi, birinde aanholt kötü vurdu, sonuncusunda da kerem ile 2. golü bulduk.

    arda turan türk futbol tarihinde bir futbolcunun gördüğü en yüksek seviyeye gelmiş bir zamanlar bonservisine 40m ödenmiş bir adamken feghouli yeteneğine rağmen bu seviyelerden çok uzakta kaldı. umarım bundan sonraki maçlarda feghouli'yi kazanmak yerine önce arda turan'ı futbol anlamında kazanmaya daha çok özen gösteririz. feghouli'den her anlamda kat be kat üstünken kanatta kullanmak hem takım hem oyuncuya zarar veriyor.

    edit: he hocam bir de st. johnstone gibi bir takıma 1-3 yapmışken babel de girmesin artık şu oyuna. barış alper var yunus var yanında, babel nedir allah aşkına babel girdikten sonra 5 tane atsa ne geçecek elimize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın