• 35
    futbolla ilgili eleştirinin akademik seviyede olması gerekmez.

    kimse kusura bakmasın, ben bir takımı tutuyorsam hayatımda o takıma dair güzellikler olduğu için tutarım. ne ben o takımın sahibiyim ne de o takımda yılda milyon avrolar kazanan topçular ya da hocalar zor anımda bana destek olur. adımı bile bilmezler.

    uzun süre sürekli kötü oyun, sıkıcı oyun, başarısızlık, gerginlik ve kavga görüyorsam benim işin arka planını bilmek gibi bir zorunluluğum bulunmuyor. o konumda olanlar bir şeyleri yanlış yapıyordur. eğer değişmeyen tek şey hoca oluyorsa elbette ona yükleneceğim. çünkü ben vaktimi ayırıp o maçı izliyorum. st. johnstone ile kötü oynayıp berabere kalan takımı izlemek benim en az 90 dakikamı çalıyor.

    bir kez bile "doğru idman yaptırmıyor" eleştirisini yapmamış biri olarak diyorum ki bu eleştirileri yapanların hakkıdır. bu hocalar, topçular 25 milyon kişiyi eğlemek için milyon avrolar alıyor. büyütmeyin. başka bir işi yok futbol sektöründekilerin. arenaya takım çıkarıp izleyenleri eğleyecek. aldığı paralar mantıksız olan insanların eleştirilmesinde akademik düzey beklemek en hafif tabirle saflık.

    gayet de kahvehane ağzıyla da eleştiri olacak. taraftar bu işten ancak takım kazanıyorsa, iyi oynuyorsa kârlı çıkıyor. ama hocamız yense de yenilse de hep kârlı çünkü hem parası takır takır yatıyor hem de asla yeri sarsılmıyor. sonra da "lütfen mantıklı eleştirelim..." kontrası geliyor.

    hayır, futbol bu. her halükarda yeri sağlam olan hoca, kendisine bir soru soruldu diye "ben de seni merak ettim." gibi zerre mantık içermeyen bir tehditte bulunacak ama onu eleştirenlerden akademisyen tavrı beklenecek. yok öyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın