resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 31146
    hoca eleştirilmelidir, ancak gördüğüm kadarıyla gerçek anlamda eleştiren çok az kişi var. cadı avına çıkılmış, kellesi isteniyor. ekşi'de ve antu'da göreceğimiz tarzda söylemlerle hocaya saldırılıyor.

    antreman bilmiyormuş da, fatih terim idmanıyla topçular geriye gidiyormuş da, taktik bilmiyormuş, ayak tenisi dışında antreman yaptırmıyormuş vs.

    fatih terim idmanı yiyen futbolcular geriye gidiyorsa gedson fernandes ve halil dervişoğlu nerede şu anda? bu iki ismin ilk geldiği dönemi hatırlayın, hocaya gedson'u oynatma konusunda ısrar ettiği için neler söyleniyordu burada. şimdi takımları bırakmıyor bu adamları, demek ki iyi hazırlamışız.

    abi kafayı mı yediniz siz, mümkün mü böyle bir şey. hocanın oynatmak istediği oyuna bütçemiz yetmiyor, oynayabileceğimiz bir sistem değil, en kısa sürede bu inadından vazgeçip kendi bildiğine dönmesi gerekiyor gibi bir eleştiri getirin anlarım. altında bir şeyler olan, teknik anlamda bir eleştiridir.

    ancak bugün benim sözlükte gördüğüm entryler hocaya getirilen eleştiriler değil, rövanşist duygularla altı boş söylemlerle söylenen sözler. cidden üzülüyorum bunları gördükçe, hoca bunları hak etmiyor. fatih terim'e karşı art niyetli yorumlar yapılıyor benim gördüğüm, iftira atan, küçük düşürmeye çalışan bir çok entry gördüm. teknik anlamda eleştiri getirenlerin yorumlarına büyük ölçüde ben de katılıyorum, onları ayrı tutuyorum.

    galatasaray önümüzdeki 10 yılın planlaması konusunda fatih terim'e muhtaçtır arkadaşlar, "galatasaray kimseye muhtaç olmaz" gibi bir şeyle gelmeyin, muhtacız. ülke futbolu olarak dibi gördüğümüz şu süreçte, bankalar birliğine mahkum olduğumuz süreçte bu planlamayı fatih terim'den başka kimse yapamaz. yerli olarak hala en iyi teknik direktöre sahibiz. yabancı hocalar zaten ülkeye gelmiyor. ali koç çok geniş mali imkanlarla aylarca hoca aradı, en sonunda gidip vitor pereira'yı getirdi.

    hoca yönetimle beraber güzel bir planlama yaptı, haritayı çizdi. 12 ağustos 2021 st johnstone galatasaray maçında beklediğimiz futbolu oynamasak da eksikler kapanmaya başladıkça daha da iyi seviyelere geleceğimizi gördüğümüzü düşünüyorum. bu takımın geçtiğimiz sezonlardan beri devam eden en büyük sorunu skor üretememek. skor yükünü üstlenecek bir kaç futbolcuya ihtiyacımız var. geçtiğimiz sezonun xg verilerine bakın. kaideyi taciz eden istisna defalarca kez anlattı buralarda. mesela 20-21 sezonunda beşiktaş'ın ve bizim xg istatisklerine bakın. adamlar 2-3 gol atması beklenen maçlarda 4-5 gollere ulaşmış, bizim 6-7 golü rahatlıkla bulmamız gereken maçlarda ise 1-2 gol seviyelerinde kalmışız. bu takım fırsat buluyor ancak bitiremiyor. st johnstone maçının ilk 15 dakikasında rahatlıkla 3-0 öne geçebilirdik, kimse inkar etmesin.

    bu takım gelişecek, iyi yerlere gelecek. hala eksikleri var, teknik ekip ve yönetim de bu eksikleri gidermek için çalışıyor. en acil ihtiyaçlarımız skor üretebilecek yaratıcı bir kanat oyuncusu ve orta saha bulmak olmalı. daha sonra da bir stoper almak şart görünüyor. japhet tanganga ismi olacak gibi duruyor, hem marcao ile oynayabilecek, marcao'nun eksikliğinde de yerine oynayabilecek bir isim. bonservisini alamayacaksak gelmesin kafasında değilim, kadronun büyük kısmını bonservisli oyuncularda kuruyoruz, bir sezonluk ihtiyacımızın giderilmesi için kiralık bir stoperin zararı olmayacaktır. bonservisini alamasak da fazla problem değil, dünyada stoperden bol bir şey yok.

    hocamdan beklentim galatasaray taraftarlarının teknik eleştirilerine kulak verip dikkate almasıdır. ancak galatasaray sempatizanlarının, hocanın deyimiyle "seyircilerin" hocayı yermek için yapılan altı boş art niyetli yorumları dikkate almamalıdır. beklentimiz büyük hocam, gözünü seveyim başımızı öne eğme bizim. güvenim tam, 21-22 sezonu sonunda şampiyon olacağımızdan da eminim, ancak daha büyük beklentilerimiz var hocam, aynı senin gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın