• 209
    kadınlar voleybolda çin italya karşısında şu anda 2-0 önde, yani italya inanılmaz üstün bir takım değil. bizim maçta da dediğim gibi italya tek oyuncu üzerine fazla yüklenen bir takım ve aslında manşetlerde ve blokta çok da iyi değiller. tüm takımlar egonu'ya o kadar dikkat ediyor ki, arada basit hatalarla maçtan kopuyorlar. biz de o maçta aslına denk bir oyun oynarken, 3. sette, küçük bir kırılma anında, bir anda koptuk ve son seti rahat kaybettik.

    abd'de j. thompson rusya maçında sakatlandı. rusya abd'yi 3-0 yendi ve 2 ağustos pazartesi günü bizimle oynayacaklar. haziran ayında as kadrolarını 3-2 mağlup etmiştik. açıkçası tüm takımlar içinde bize en yakın bulduğum takım rusya. çok da iyi bir voleybol ekolü zaten, biliyorsunuz. güzel bir maç olacak. yani anlatmaya çalıştığım şey şu, kadınlar voleybolda ufak nüanslar, sonucu çok değiştirebiliyor.

    bizim takımın dört maçta da dikkat çeken eksikliği, maçlara tutuk başlamamız, çabuk konsantrasyon kaybı yaşamamız ve ritm bulmakta biraz zorlanmamız. eğer rusya maçında bu durumu yaşanmazsak, en az iki set alırsak 2. ya da 3. bitirme ihtimalimiz çok artıyor (tabii bir yığın farklı olasılık var, biliyorum). brezilya ve sırbistan da diğer grupta iyi takımlar ama eğer ki iyi servis atar ve güçlü yönümüz olan savunmada iyi konsantre olursak, bu olimpiyatlarda madalya işten bile değil. yalnız brezilya bize baya ters gelecek bir voleybol oynuyor, umarım onlarla eşleşmeyiz çeyrek finalde.

    edit. ve çin 3-0 mağlup etti italya'yı. son maçlarda biz rusyayı 3-0 mağlup edersek, amerika da italya'yı 3-2 mağlup ederse üç takım da 10 puana çıkıyor. amerika 12/7, italya 11/7 olurken biz 12/6 oluyoruz ve grup lideri olarak çıkıyoruz.* o italya maçında aldığımız tek setin ne kadar önemli olabileceğini görüyorsunuz değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın