• 257
    13 madalya ile 1948 londra olimpiyatlarını geçerek rekor kırdık goy goyu bitmek bilmeyen olimpiyatlardır.

    aptala anlatır gibi anlatalım.

    1948 olimpiyatlarında dağıtılan madalya sayısı 138 iken tokyo 2020'de dağıtılan madalya sayısı 339. senin 1948 başarını yakalamış olman için yaklaşık %10'luk madalya sayısına denk gelen 30 üstü madalyayı kazanmış olman gerekir.
  • 105
    hak eden kazanmıştır.
    şort giyen sporcu kızların dayak yediği,
    tayt giydiler diye sapanca'da ölümüne dövülen kürek takımının olduğu,
    kyk yurtlarının haremlik selamlık ayrılmaya çalışıldığı,
    dopinngcilerin, şikecilerin, ırkçıların el üsünde tutulduğu
    ülkeye verilecek değildi ya.

    türkiye'de olmasa da başka yerlerde adalet var hala...
  • 251
    613 sporcu ile katılan abd'nin kendileri adına çok da iyi gitmeyen ve son günde 40 altın barajını zorladığı olimpiyatlardır. öyle ki; çin ile şu anda altın sayıları eşit ve kadınlar voleybol finali ve erkekler 91 kg boks finalinin sonuçları durumu belirleyecek. kadınlar voleybolda abd büyük avantaja sahip ve sanıyorum altın sayılarını 39'a getirecek ve çin'i geride bırakacaklar ama son olimpiyatlarda** elde ettikleri 40+ altın barajına bakalım ulaşabilecekler mi? çünkü boksta genç abdli richard torrez jr özbek dünya ve asya şampiyonu bakhodir jalolov ile karşılaşacak ve sanıyorum özbek sporcu bu müsabakanın favorisi. kılpayı 40'ın altında kalabilirler.

    biz ise 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplam madalya sayısında 20., altın madalya sıralamasında ise 35. olduk. kendileri açısından çok iyi bir olimpiyat geçirdiği düşündüğüm isviçre ile toplam madalya sayısında eşitiz. her ne kadar 3 altın barajını aşmamız gerektiğini düşünüyor olsam da tüm olimpiyat tarihinde toplamda en çok madalya kazandığımız olimpiyatları geride bırakıyoruz. 1948 londra olimpiyatları'nda toplamda 12 madalyamız vardı. bu açıdan bakıldığında gayet iyi duruyor. birkaç gün içerisinde niçin 3+ altın yapamadık? 13'ü aşabilir miydik? gibi soruları da yanıtlamaya çalışacağım.

    edit: abd brezilya karşısında son seti rahat alarak altın sayısını 39'a getirmeyi başardı.
    edit 2: özbek boksör kazandı ve abd 39 altında kaldı. özbekistan ise bu müsabakaya kadar 2 altın ve 2 bronza sahipti ve madalya sıralamasında 38. idi. bu madalya ile 31.'liğe çıkarak bizim üstümüzde yer aldılar. 2016 rio olimpiyatları'nda yakaladıkları havayı burada da devam ettirmiş oldular.
    edit 3: sırbistan'ın erkekler su topu finalinde yunanistan'ı yenmesiyle altın madalya sıralamasında 35. sıraya geriledik.
  • 191
    bugün kadın yüzücülerimiz viktoriya zeynep güneş, deniz ertan ve merve tuncel'in havuzda olacağı ve madalya beklentimizin olduğu nur tatar'ın ise maalesef 67 kg'da çeyrek finalde abdli rakibi paige mcpherson'a altın puan ile kaybettiği olimpiyatlardır. hatice kübra ilgün ve hakan reçber'de olduğu gibi kaybettiği rakibinin final yapmasını bekleyeceğiz ki repesaj maçı oynayabilelim. nur'dan madalya bekliyordum. işini zora soktu ama umarım bir bronz da buradan kazanabiliriz.

    ayrıca bugün erken saatlerde boksta batuhan çiftçi ilk maçında kaybetti. judo'da ise bilal çiloğlu son 32'deki rakibini yendikten sonra son 16'da kaybederek elendi. yelkende ise dilara uralp, ecem güzel ve onur cavit biriz ile temsil ediliyoruz. hiçbirinden madalya beklentisi yok. hatta madalyaya yakın bile olmaları beklenmiyor. ama farklı spor dallarında temsil ediliyor olmak gayet iyi.

    edit: maalesef nur'un elendiği rakip yarı final maçını kaybedince repesaj şansımız da suya düştü.
  • 223
    tarihin belki de en "dekoratif" finaline, yani 400 metre erkekler engelli finaline, ev sahipliği yapan olimpiyatlardır. 1. karsten warholm hem dünya ve dolayısıyla olimpiyat rekoru kırdı. 2. rai benjamin kıta rekoru kırdı. 3. alison dos santos yine kıta rekoru kırdı. 4. kyron mcmaster ülke rekorunu kırdı. 5. abderrahman samba sezonun kendisi adına en iyisini koştu. 6. olan yasmani copello bizim adımıza türkiye rekorunu egale etti. 7. olan rasmus magi ise yine ülke rekorunu kırdı. inanılmaz bir yarış hakikaten.

    https://pbs.twimg.com/...jpg&name=900x900

    (bkz: karsten warholm/#3214008)
  • 192
    olimpiyatlar, açık ara en sevdiğim spor organizasyonu. bir spor şöleni benim için. her sporu takip etmeye çalışıyorum, bir şey kaçırmamak için tekrarlarını ve özetlerini de seyrediyorum.

    yüzme yarışlarında normalde sabah seansında elemeler, akşam seansında yarı final ve finaller olur. tüm olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında bu böyledir. ama amerika'da finaller primetime'da izlenebilsin diye nbc kanalının verdiği paralar kabul edilmiş ve seanslar yer değiştirmiş. böylece japonya'da sabah yapılan finalleri amerikalılar akşam rahat rahat izleyebiliyor. avrupa, afrika ve asya kıtasındakiler, finalleri seyretmek istiyorsa sabah 3'de kalkmaya başlamalı. bu tarz organizasyonların nerede yapıldığına hep bakarım, avrupa'da ise süper zaten, asya'da ise yine fena değil, hiç olmazsa akşam seanslarını biz öğlen izleyebiliyoruz. ama amerika'da ise yarışlar, sabahın ilk saatleri demek. olimpiyatlar japonya'da olmasına rağmen amerika'ya göre ayarlanması çok can sıkıcı. finalleri canlı izleyemiyoruz. yani paranın gözü çıksın.

    daha başlamadı ama umarım atletizmde de bunu yapmazlar. gerçi atletizm açık havada yapılıyor. yarışmacılar sabah ve sıcakta yarışmak istemez. üstelik akşam ışıklar altındaki ortam çok daha farklı. umarım atletizmde amerikan seyircisi yerine sporcu isteği ve sağlığını ön plana alırlar, diğer seyircileri umursamadıkları kesin.
  • 254
    en sevdiğim spor organizasyonu bitti. bir sonraki için 4 yerine 3 sene bekleyeceğiz, bununla teselli olmaya çalışıyorum (bkz: 2024 paris olimpiyatları)

    13 madalya ile madalya rekorumuzu kırmamıza rağmen genç nüfus ve potansiyelimizi düşününce çok da başarılı olduğumuzu düşünmüyorum. 1948'de 12 madalya almışız, 73 senede 1 madalya artırmak pek de başarı sayılmaz. üstelik bu madalyaların 4 tanesini karateden aldık ve karate bir sonraki 2024 paris olimpiyatlarında yok. olimpiyatların at başı dallarından yüzme ve atletizmde madalyamız yok. her şeye rağmen çeşitleme açısından fena değil diyebiliriz.

    tüm madalyalarımız topluca en aşağıdadır. ayrıca fazla bahsedilmeyen birkaç sporcumuzdan bahsetmek gerekir;

    atletizmde
    eda tuğsuz cirit atmada 4. olarak kadınlarda ilk kez finalde yarıştığımız dalda müthiş bir iş başardı (24 yaşında).
    ersu şaşma sırıkla yüksek atlamada erkeklerde ilk kez finalde yarıştığımız dalda 10. oldu (21 yaşında).
    necati er üç adım atlamada 73 yıl sonra ilk kez finale çıktı ve 6. oldu (24 yaşında).
    yasemin can 10000m. yarışında 11. oldu (24 yaşında).
    yasmani copello escobar 400m engellide tarihin en hızlı yarışlarından birinde 6. oldu, bu yarışta dünya rekoru da kırıldı (yasmani 2016 rio'da bronz almıştı).
    eşref apak çekiç atmada finale kalarak 9. oldu (2004 atina'da gümüş almıştı ve eşref'in 5. olimpiyatı).
    20 km yürüyüşte meryem bekmez 22., ayşe tekdal, 39., evin demir 41., oldu. erkeklerde şahin şenoduncu 34., abdülselam imuk 48. oldu. çok sıcakta ve yüksek nemde yapılan yarışları bitiremeyen pek çok sporcu oldu.
    yavuz ağralı maratonda 52. oldu.

    artistik cimnastikte ilk defa olimpiyatlarda finallerde mücadele ettik. ahmet önder (atlama masasında 7. oldu) , adem asil (atlama masasında 6. oldu) , ibrahim çolak (halkada 5. oldu) ve tabii ki ferhat arıcan (paralel barda bronz aldı).

    yüzmede en çok sporcuyla mücadele ettiğimiz olimpiyatlardan biri oldu (11 yüzücü, diğeri 2008 pekin). merve tuncel 16 yaşında 1500m serbeste 11. oldu. defne taçyıldız, 18 yaşında 200m kelebekte yarı final yüzme başarısını gösterdi ve 14. oldu.

    modern pentatlonda ilke özyüksel ikinci kez olimpiyatlarda bizi temsil etti ve 5. olarak bu zor dalda müthiş bir derece aldı.

    eskrimde irem karamete ikinci kez bizi temsil etme başarısını gösterdi.

    yelkende ilk kez finallere kaldık. alican kaynar finn sınıfında 8. oldu, deniz çınar ve ateş çınar kardeşler 470 sınıfında 10. oldu.

    kürek tek çiftede onat kazaklı çeyrek finale çıktı.

    kadın voleybol takımımız çeyrek finale çıktı.

    ve madalyalarımız;

    mete gazoz (altın) okçuluk
    busenaz sürmeneli (altın) boks kadınlar 69 kg
    eray şamdan (gümüş) karate erkekler 67 kg
    buse naz çakıroğlu (gümüş) boks kadınlar 51 kg
    hakan reçber (bronz) tekvando erkekler 68 kg
    hatice kübra ilgün (bronz) tekvando kadınlar 57 kg
    yasemin adar (bronz) güreş kadınlar serbest 76 kg
    rıza kayaalp (bronz) güreş erkekler grekoromen 130 kg
    ferhat arıcan (bronz) jimnastik erkekler paralel bar
    taha akgül (bronz) güreş erkekler serbest 125 kg
    ali sofuoğlu (bronz) karate erkekler kata
    merve çoban (bronz) karate kadınlar 61 kg
    uğur aktaş (bronz) karate erkekler +75 kg
  • 114
    şike bizde, ırkçılık bizde, doping bizde neyin olimpiyatı? neyin kafası bu?

    erzurumda kış olimpiyatlarını düzenledik ne oldu? rus sporculara tecavüz ettik.

    mersinde akdeniz oyunlarını düzenlendik ne oldu? tribünlerde ortalama 100 kişi yoktu. kazandığımız tüm madalyalarda doping pisliğine bulaşmış durumda.

    fifa u20 dünya kupasını düzenledik, ne oldu? boş tribünlere maçlar oynattık.

    istanbulun trafiği, karmaşası ortada.

    hepsi bir yana

    şike yapan takımlarına "sahaya yansımadı" gibi aptalca bir çözüm bulmuş, ırkçılık yapmak için sahaya muz atan adamı onun mide rahatsızlığı var diye savunan bir ülke hangi yüzle olimpiyata aday olur? hiçmi utamanız yok?

    biz olimpiyatı bugün kaybetmedik efendim, biz bu olimpiyatı şikecileri kurtarmak için mecliste yasaları değiştirdiğimiz gün kaybettik.

    o gün o yasaları değiştirenler sorumlusudur olimpiyatı alamayışımızdan.

    edit : iş bu entrymi ofsaytlayanlar olmuş. şikeyi, dopingi, ırkçılığı savunuyorlar herhalde ofsayt verenler. ne diyeyim, allah ıslah etsin.
  • 204
    voleybol maçlarında çapraz eşleşmede yeni bir kuralın uygulanacağı oyunlardır.

    şöyle ; 1. 4. ile eşleşiyor fakat 2 ile 3 çapraz eşleşmiyor 2 guruptaki 2. ve 3. ler torbaya atılıp kura çekiliyor.

    örneğin karşı taraf 2-3 sırbistan japonya bizim grup amerika türkiye oldu. kurada manyak sırbistan ile değil daha şeker japonya ile de eşleşebilirsin iki takım da 3. olmasına rağmen.

    bu arada tabi grupta rusya'ya 3-0 yenilen abd'nin bile 2. liği garanti değil. bir anda türkiye rusya abd kendi aralarında 2-4 arasında yer bulabilir. abd gidip italya'yı sürkülase eder 1. de olabilir. neyin ne olacağı son maça kadar belli olmayacak gibi.

    şans bizimle olsun. vamos.
  • 209
    kadınlar voleybolda çin italya karşısında şu anda 2-0 önde, yani italya inanılmaz üstün bir takım değil. bizim maçta da dediğim gibi italya tek oyuncu üzerine fazla yüklenen bir takım ve aslında manşetlerde ve blokta çok da iyi değiller. tüm takımlar egonu'ya o kadar dikkat ediyor ki, arada basit hatalarla maçtan kopuyorlar. biz de o maçta aslına denk bir oyun oynarken, 3. sette, küçük bir kırılma anında, bir anda koptuk ve son seti rahat kaybettik.

    abd'de j. thompson rusya maçında sakatlandı. rusya abd'yi 3-0 yendi ve 2 ağustos pazartesi günü bizimle oynayacaklar. haziran ayında as kadrolarını 3-2 mağlup etmiştik. açıkçası tüm takımlar içinde bize en yakın bulduğum takım rusya. çok da iyi bir voleybol ekolü zaten, biliyorsunuz. güzel bir maç olacak. yani anlatmaya çalıştığım şey şu, kadınlar voleybolda ufak nüanslar, sonucu çok değiştirebiliyor.

    bizim takımın dört maçta da dikkat çeken eksikliği, maçlara tutuk başlamamız, çabuk konsantrasyon kaybı yaşamamız ve ritm bulmakta biraz zorlanmamız. eğer rusya maçında bu durumu yaşanmazsak, en az iki set alırsak 2. ya da 3. bitirme ihtimalimiz çok artıyor (tabii bir yığın farklı olasılık var, biliyorum). brezilya ve sırbistan da diğer grupta iyi takımlar ama eğer ki iyi servis atar ve güçlü yönümüz olan savunmada iyi konsantre olursak, bu olimpiyatlarda madalya işten bile değil. yalnız brezilya bize baya ters gelecek bir voleybol oynuyor, umarım onlarla eşleşmeyiz çeyrek finalde.

    edit. ve çin 3-0 mağlup etti italya'yı. son maçlarda biz rusyayı 3-0 mağlup edersek, amerika da italya'yı 3-2 mağlup ederse üç takım da 10 puana çıkıyor. amerika 12/7, italya 11/7 olurken biz 12/6 oluyoruz ve grup lideri olarak çıkıyoruz.* o italya maçında aldığımız tek setin ne kadar önemli olabileceğini görüyorsunuz değil mi?
  • 241
    bugün itibariyle, türkiye'nin olimpiyat tarihinde, en çok madalya aldığı olimpiyat olması muhtemel oyunlar.

    türkiye 1948 olimpiyalarında 12 madalya almıştı. tokyo'da ise bugüne kadar 10 madalyası var. bugün 2 busenaz'ın final maçı var ve 2 madalya da garanti. bunun dışında karatede, 2 tane dünya birincisi (bkz: meltem hocaoğlu akyol) (bkz: uğur aktaş) sporcumuzun mücadeleleri var. ayrıca süleyman karadeniz'in güreşte bronz maçı var.

    tabi ki zor ama 4 altın ve 1 bir bronzla tarihimizin en başarılı olimpiyat gününü geçirebiliriz. gönül isterdi ki tokyo 2020'deki bu başarımız, çeşitlendirmelerimiz, belirli bir çalışmanın, programınn,hükümet politikasının sonucu olsun. ama maalesef çoğunluğu sporcuların ve ailelelerin, bireysel projelerin, göz önünde olunmadığı için rahat çalışılabilen branşların başarısı. en başarılı olduğumuz, zamanında 6-7 altın alabildiğimiz güreş'te geldiğimiz konum ortada.
  • 171
    gracenote olympic kanalına göre sanal oluşturulan madalya sıralamasında türkiye'nin 7 altın, 5 gümüş ve 7 bronz ile 19 madalya kazanmasının beklendiği ve bugün resmi olarak açılışı yapılacak olan olimpiyatlardır. açılış seromonisinden öncesinden benim bu entryi yazdığım saat sabah 10 civarından 1 saat kadar önce hem erkek hem de kadınlar bireyselde okçuluk müsabakaları başlamıştı. ben kısaca benim ülkemizden beklediğim madalyaları yazayım.

    öncelikle yukarıdaki 19'luk tahmin biraz abartı. tarihimizde 1960 roma olimpiyatları'nda 7, 1948 londra olimpiyatları'nda 6 ve 1996 atlanta olimpiyatları'nda 4 altın kazanabilmiştik. yukarıdaki tahmine göre ülke altın rekorunu egale edeceğiz. ancak benim beklentim 11-12 madalya kadar.

    güreş: 2 veya 3
    boks: 2
    karate: 3
    jimnastik: 2
    halter: 1
    tekvando: 1

    eğer olur da 13 barajını aşarsak tadından yenmez tabi. ama 10'un altında kalmak da gerçekten büyük başarısızlık olur. özellikle rıza kayaalp, taha akgül, busenaz sürmeneli, busenaz çakıroğlu, serap özçelik ve ferhat arıcan'ın kendi branşlarında oldukça formda olduğunu ve hepsinden altın gelebileceğini ifade etmek lazım. ek olarak kadınlar voleybolu da gizli madalya favorisi olarak tutuyorum. uzun süredir dünya'nın en iyi 5 ülkesi arasındayız ve olimpiyat madalyası büyük sürpriz olmayacaktır. ancak ülke olarak genellikle olimpiyatlarda pek iyi performans sergileyemeyiz ve takımca beklentilerinde altında kalırız. bundan dolayı 6-7 altın gibi seviyelerden uzak kalacağımızı düşünüyorum. yine de umarım 1948 londra olimpiyatları'ndaki 12 madalyalı rekorumuzu geliştiririz diyorum.

    son olarak da olimpiyatların lokomotif dalları olan yüzme ve atletizme kısaca değineyim. buralar genellikle yakından takip etmeyen ama şöyle bir ekrana bakan izleyiciler için ana odak noktası olur. maalesef buralarda pek rekabetçi olabileceğimizi düşünmüyorum. umarım birileri buraya odaklanarak başarısızlıklarımızla dalga geçmez. çünkü mesele sadece yüzme ve atletizm değil. ben de bu iki branşı ve bunların alt dallarını inanılmaz seviyorum ama yıllardır buralardaki seviyemiz belli. görece iddialı olabilecek ramil guliyev gibi bir ismimiz de bu sene formsuz olunca buralardaki beklentilerimi oldukça düşük tutuyorum. yine de yasmani copello iyi bir eleme serisi geçirip final koşarsa beni tatmin eder. ayrıca uzun maraton ve 20 km yürüyüşlerde -özellikle kadınlarda- iyi performanslar geleceğe ışık tutar. sırasıyla 21 ve 22 yaşındaki meryem bekmez ve ayşe tekdal'ın avrupa ve dünya seviyesinde elde ettikleri başarıları buralarda iyi derecelerle taçlandırmasını beklerim. yüzme için ise çok iyi bir ekibi olan viktoriya zeynep güneş'in olabildiğince iyi bir sonuca imza atmasını bekler ve isterim. erkeklerde ise 2003 doğumlu genç sporcumuz berke saka üzerinde olacak gözlerim. aynı şekilde kadınlarda juniorlarda rekorları bu sene parçalayan merve tuncel için de iyi bir tecrübe olacaktır. merve'nin bu arada 2005 doğumlu olduğunu belirteyim.

    bunlar haricinde eskriminden tutun okçuluğuna kadar, badmintonından tutun yelkenciliğe kadar birçok branşta temsil ediliyoruz. hepsini az çok takip ediyorum ama olimpiyatlara katılan toplamda 108 sporcumuzu tek tek değerlendirmek hem mümkün değil hem de okunaklılık açısından efektif değil. tüm sporcularımıza başarılar dileyerek entryi kapatayım. ek olarak covid-19 durumundan ötürü sporcu performanslarının dalgalanması ve belirsizliğinden ötürü beklenmedik işler olabileceğini ve bunu lehine çeviren sporcu ve ülkelerin ön plana çıkacaklarını belirtmek isterim.

    edit: olimpiyat takvimini merak edenler için (bkz: 2020 yaz olimpiyat oyunları/#3205033)
  • 119
    babayı aldığımız olimpiyatlardır.

    bu işler çok hak hukuk meselesi değildir belki ama biz zaten aday olmak için bile çok gerideyiz, üzülmeyin o yüzden.

    spor kültürünün, spor etiğinin ve spora verilen değerin aranıpta bulanamadığı bir ülke burası...

    belediye otobüsüne şortla bindi diye dayak yiyen voleybolcu kızın, sapanca'da tayt giydi diye ortaya alınıp dayak atılan kürekçinin yaşadığı memleket lan burası ne olimpiyatı amk :(

    siyasilerin sürekli ön plana çıkardıkları ve nedense övünç kaynağı olan genç nüfus için bugüne kadar yapılan sportif alt yapı yatırımları kocaman bir sıfırken, insanların futbol maçlarını izlemelerinin deplasman yasaklarıyla önüne geçilirken, statta, salonda nasıl tezahürat yapılacağına bile siyasi iradenin karar verdiği bir algı ülkeye hakimken ne olimpiyatı birader?

    son iki yılda doping yapan milli sporcun neredeyse 100'ü bulmuşken, şikenin üstünü örtmek için kıçını yırtarken, ülkene gelen siyahi bir futbolcuya hakaret eden adamın aptal saptal ve alenen yalan beyanlarına göz yumarken hangi etik duruşunla aday olduk ki zaten sen?

    japonya ve türkiye'nin tanıtım videolarını izlediyseniz anlayış farkını görmüşsünüzdür. bir tarafta japon halkının spor kültürünü yansıtan öğeler yapılan spor organizasyonlarından kesitler diğer tarafta gezelim görelim tadında saraylar, kapalı çarşı, boğazın kenarında geyik yapan çiftler vs... sen zaten çok yanlış anlamışsın bu olayı demek için yeterli bir video.

    bu zihniyetle alınan olimpiyatlar 1 aylık bir gösteriş için harcanacak milyar dolarlar anlamına gelir sadece. alt yapı yatırımların olmazsa, gençlerine spor kültürünü aşılayamazsan, halkına sporu sevdiremezsen olimpiyat ayağına yaptığın bütün kompleksler ikinci defa kullanılmayacak ve istanbul salon/stat çöplüğüne dönüşecek.
    ve sen bunların hiç birini yapmaya muktedir değilsin. merdivenlerden kızlı erkekli çıkıyorlar diye irkilen adamlar için fazla iddialı girişimler bunlar.

    neyse... özetle çok mutlu oldum sonuca. japonları da severim zaten. olan torunlar gyo'ya oldu. istanbul şantiyeye dönecek sen ve senin gibiler bedavadan tonla ihale alacaktınız. başka bahara artık :(
  • 259
    son yıllara göre başarısız değiliz. ancak 2. dünya savaşı yeni bitmiş, sömürgeciliğin devam ettiği, sovyet cumhuriyetlerin tek ülke olduğu, özellikle japonya, çin ve almanya'nın harap olduğu ve israil'in henüz kurulduğu yıl olan yani dünyanın çok daha farklı olduğu 1948 ile 2021'i kıyaslamak ve daha başarılı ya da başarısız demek mantıklı değil.

    her olimpiyatı bir önceki ile kıyaslamak lazım. 2004 yılı ile 2021 çok farklı bir dünya. afrika her şeye rağmen kalkınmaya çalışıyor, eski sovyet ülkeleri artık kendi ayakları üstünde durabiliyor. latin amerika ve balkanlar daha stabilize ülkeler halindeler.

    ülkemizin gücü ve nüfusu ile her turnuvada ilk 15 ülke arasına bir şekilde kendisini atmalı. ya madalya sayısında ya da altın sayısında. bu çok zor değil.
  • 242
    türkiye’ nin en başarılı olduğu olimpiyat oyunları oldu. on üç madalya ile kendi rekorumuzu kırdık. çeşitli dallarda bir çok sporcumuz gitti olimpiyata. katılmak bile büyük başarı iken madalya almak muhteşem. umarım bir sonraki olimpiyatlarda kendimizi geliştirip daha çok madalya alırız. ata sporumuz dediğimiz güreş ise hayal kırıklığı oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın