• 27714
    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçının geniş kadrosunda orta saha orjinli yalnızca iki futbolcusu bulunan takım. o iki oyuncu da, bizim ligimizde bile tepeyi hedefleyen hiç bir takımın ilk on birinde yer alması mümkün olmayan aytaç kara ve atalay babacan. günümüz futbolunda böyle bir kadro yapısıyla sahaya düzgün işleyen bir sistem koymanız mümkün değil.
    zaten bütün maç boyu izlediğimiz aslında buydu. mesela yediğimiz ikinci gole tekrar bakılırsa emre kılınçın göbekte pas atacak kimseyi bulamadığı için nasıl çaresiz kaldığı, onun öncesinde ardanın topu o bölgede bilinçsizce ezmesi filan hep ders niteliğinde. çünkü bu adamlar orta saha oyuncusu değil.
    hal böyle olunca bu takıma dünyanın en iyi hocasını da getirseniz, gerçek anlamda bir başarı yakalaması bu kadro yapısıyla mümkün değil.
    böyle bozuk bir kadro planlamasının kimler tarafından ne şekilde yapıldığını tartışmak şu aşamada anlamsız. elbette fatih hocanın da yanlışları olmuştur konuyla ilgili. ancak yöneticilerin ve teknik ekibin bundan sonra yapacağı en önemli şey bu takıma ilk on bir seviyesinde en az iki adet orta saha oyuncusu bulmaktır. hiç sağ bekle sol bekle sağ kanatla boşa enerji tüketmesinler. önce orta saha problemi çözülmeli sonra diğer mevkilere bakılmalı. yoksa bırakbelhandaeteboyu bile ararız bu takımda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın