• 375
    biyokimyasal bir prosestir. işin temel noktasında yağların ya da amfibolik yolaklarla yağa dönüşen karbohidratların oksijenle yakılması yani okside olmasıyla gerçekleşir.

    zaten organik kimyanın temel doğası gereği organik bileşikler yakıldığında karbondioksit ve su açığa çıkar. ve vücuttaki biyomolekül görevi gören organik bileşikler elektron transport zincirinde işlenir ve oksidasyon süreci tamamlanır.

    sizin bu noktada esas almanız gereken şey aç kalmak ya da sadece proteinle beslenmek falan değildir kesinlikle.

    siz aç kaldığınızda vücut glikojenoliz, beta oksidasyon ve glukoneogenez süreçlerini işleteceği için insülin direncinin artışı gibi olumsuz durumları yaşama ihtimaliniz artar.
    ayrıca zayıflama yağ yakarken bir yandan da kasları korumak üzerine olmalıdır.

    öte yandan yağ yakacağım diyerek sadece proteinle beslenirseniz bu kez de fazla aminoasit ve proteinler metabolik yollarla karbohidrat ve yağa dönüşüyor. bu da vücudun proteinlerin etkinliğinden yeterince faydalanamaması gibi sorunlara yol açıyor.

    yani her insanın metabolizması farklı olduğu için eşinizin, dostunuzun, internetin diyet listesini alıp onları uygulamayın. ya da burada yazılan metotları uygulama yoluna gitmeyin. herkesin metabolizması kendine özgüdür. zayıflamak istiyorsanız bir uzmana başvurun. aman canım onun için de diyetisyene gidilir mi falan demeyin. sağlığınız için en doğrusu o olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın