resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 30668
    bu sezon ve gelecek sezon da kendisinden bir beklentimin olmadığı, takımımın efsane teknik direktörü, kendisiyle ilgili olumlu düşüncem, kulübü bile isteye batırmayacak bir karakterde olması.

    hoca, benim gibi 1980'li yılların sonunda doğan nesli neredeyse galatasaraylı yapmış, hakikaten efsane bir hoca, ama burada hocanın son 2.5-3 senede yaptıkları ve yapamadıklarına ben nerdeyse şaşırıyorum. en temel nokta şu, sistemimiz maalesef yok. bunda tabii ki ffp'dir, parasızlıktır vs ön planda. ancak, yapılan transferlerin, en azından bir sisteme yönelik olmasını bekliyor insan. pas oyunu üzerine kurgulanıyoruz deniliyor. ama her seferinde avrupa'dan 3'er 4'er 6'şar yiyip geri dönüyoruz. eğer avrupa'yı istiyorsak, demek ki temel bir sorun var. ben şahsen fatih terimin bu son döneminde galatasarayın başında çıktığı avrupa maçlarının hiçbirinde heyecanlanmadım bile. çünkü çok belli. kiminle oynarsak oynayalım, içeride veya dışarısa sürklase ediliyoruz.

    ikinci olay yardımcılar. hoca hiç bir döneminde maalesef yetiştiricilik yapamadı. burada ise iki süreç var, ancak temel olarak yardımcıların "mecazen" kalitesiz olmaları. yakın dönemde hoca ile çalıştıkları için bu üç önemli ismi örnek veriyorum. hasan şaş, ümit davala ve levent hoca. süper lig'i bırakın, tff 1. ligte bile bir takımı alıp playoff potasına sokabileceklerinden şüpheliyim. şimdi selçuk ve necati. ben bu kişilerin de ileride iyi bir hoca olamayacaklarını düşünüyorum. maalesef hocanın yanında tıpkı hocanın piontek'e yaptığı gibi "sen hatalısın hocam" diyebilecek birini bulundurmaması hem kendisini hem de takımı etkiliyor. yoksa selçuk, hasan şaş, ümit davala, necati ateş gibi futbolcuların geçmiş dönemine kimsenin laf edeceğini sanmıyorum. ancak bu kişilerin yardımcı antrenörden çok bence oyuncular için mentor olmalarında fayda var. fatih hoca zaten yılın 34 haftasının 7-8 haftasında fiks cezalı. o yüzden takımı yönetmeye haiz birinin hocanın yanında bulunuyor olması önemli.

    kadronun önemli para alan elemanları, falcao ve feghouli ve babel'in kontratlarının son senesi. bu tip yüksek maaş alanları bir tarafa kitleyemiyoruz, haliyle. ancak kendi önerisi ile alınan luyindama, yedlin gibi oyunculardan bu kadar kısa sürede vazgeçiliyor olması akıl almaz. luyindamaya 8 milyon euro verildi. bir sakatlıktan dolayı oyuncu bu denli düşüyorsa, ya bu oyuncuyla ilgili raporlarda sorun var, ya da senin kondüsyon vs ekibinde sorun var. yine aynı durum bu seneki transfer döneminde de gerçekleşecek, maalesef.

    velhasıl, umarım ben yanılırım, ancak nacizane bir futbol seyircisi olarak bu galatasarayın psv'yi geçeceğine ihtimal vermiyorum, umarım hoca da kısa vadeli çözümlerle değil, artık son süreçlerde akıllı çözümlerle divan kurulu üyesi olduğu, efsanesi olduğu takımı daha iyi bir yerde bırakır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın