resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 30644
    hakkında yapılan "transfer yapamıyor", "futbolcudan anlamıyor", "terim istediyse almayalım" laflarının bana çok komik geldiği hocamız.

    illa tek tek aldırdığı ve verim sağladığı adamları, kazandığı kupaları mı yazalım yani? adamın verim almadığı oyuncu sayısı ikinci dönemi hariç çok az, hala tutup yiğit gökoğlan veya amrabat falan deniyor ki bana amrabat'a verilen para değil; serkan kurtuluş'a, ontivero'ya, hajrovic'e, salih dursun'a, endoğan'a, veysel sarı'ya, tarık çamdal'a, oğuzhan'a, umut gündoğan'a, ferdi elmas'a falan verilen para koyuyor. amrabat en azından futbolcuydu ve katkı sağladı. ontivero denen tosuncuğa 2 milyon euro bonservis verdi bu kulüp. ontivero yahu, koysan 1.lig'de oynayamaz. 2 milyon euro!

    hiç unutmuyorum. 3. terim döneminden önce; ismi büyük ama galatasaray'la alakası olmayan hocalarımız vardı. küme düşme potasına bile girmiştik. kıytırık anadolu takımları bizimle "cimbom kümeye!" diyerek maytap geçtiğini sanıyordu. sonra terim geldi, dalga geçilen bu takımı bir sene içerisinde yeniden saygı duyulan bir ekibe dönüştürdü. işte o ekip, kadıköy'de şampiyonluk kupası kaldırdı. bir sene sonra avrupa'nın devlerine kafa tutar hale geldik. tıpkı seneler önce uefa kupası'nı kazandığımız gibi.

    türk futbolunun altın jenerasyonu bile terim tarafından yaratıldı. akdeniz oyunlarıyla başlayıp 2002 dünya kupası'na kadar giden süreçte euro96 ve euro2000 de gören birbiriyle sıkı bağlı iki jenerasyon vardı ve ikisi de terim tarafından yaratılmıştı. çoğu isim, anadolu'yu karış karış gezen terim tarafından keşfedildi.

    hal böyleyken fatih terim için yapılan "transfer yapamıyor", "futbolcudan anlamıyor", "terim istediyse almayalım" lafları bana çok komik geliyor. futboldan anlayan birini bulalım da endoğan'ı keşfetsin, omtivero'ya parayı gömsün, stancu'ya 5 milyonu bayılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın