• 26
    iki favorimden biri* olan portekiz 1-0 mağlup oldu ve 2016'da kazandığı turnuvaya bu kez veda etti.

    maçla ilgili bir değerlendirme yapalım; macaristan maçının başında cristiano ronaldo'ya uygun durumda pas vermeyerek maçın erken kopmasını önleyen, aynı şekilde fransa maçında 1-0 öndeler iken koşu yapan ronaldo'ya ara pas atmayan ve belki de maçın 2-0'la gelip kopmasını önleyen jota denen vasıfsız, basiretsiz topçu, belçika maçında da maçın henüz başında çok uyugn durumda iken topu olmadık yere gönderdi. kendisi ronaldo'ya pas atmazken ronaldo ikinci yarı bazı bölümlerde kanat gibi oynayıp kendisini pozisyona sokarken yine uygun durumda doğru düzgün şut bile atamayan ilgili futbolcu her şekilde maça, maçlara etki etmiştir.

    turnuva başlamadan önce de esnasında da yazdım; şimdi de yazacağım, jota gibi bruno fernandes gibi bernardo silva gibi isimler kesinlikle büyük oyuncu, iyi futbolcu değiller. bu benim görüşüm, isteyen kendilerini yıldız statüsünde değerlendirebilir.

    bunların aksine bence joao felix bu isimlerden kalite, oyun görüşü olarak çok daha iyi; belçika maçının son yarım saatinde dahil oldu oyuna, bence diğer maçlarda da ilk 11 vs. oynamalıydı.

    neyse bunları belirttikten sonra devam edelim; belçika pozisyon bile bulamadan maçı kazandı, rui patricio çok da iyi olmayan vuruşta golü yedi, bence iyi bir kaleci bu tür golleri yemez. üstüne gelen topu çıkaramadı, benze şekilde dünya kupasında cavani'nin kafa vuruşunda da topu içeri almıştı. hatırlayanlar ne demek istediğimi rahat şekilde anlayacaktır.

    ikinci yarı ise tamamen portekiz'in kontrolünde, iyi futboluyla geçti, ama bir türlü golü bulamadılar, bir topları direkten döndü vs. sonuç itibariyle 1-0 mağlup oldular.

    pepe için de birşeyler söylemek istiyorum; 38 yaşında olmasına rağmen, çoğu stoperden çok daha iyi futbol oynadığını düşünüyorum, bu yaşta yaptıkları gerçekten takdire şayan...

    cristiano ronaldo'ya ayrı bir parantez açalım; tarihin en iyisi euro 2020'yi 5 golle tamamladı, yanındaki basiretsizler kendisine biraz yardımcı olsalar 7-8 gol bulabilirdi. ronaldo, avrupa şampiyonalarında toplam 13 gole ulaştı ve en yakınındaki isim olan michel platini'nin 4 gol önünde zirvede bulunuyor. anormal bir durum olmazsa muhtemelen euro 2020'yi 5 golle gol kralı olarak tamamlayacaktır...

    tüm zamanların en çok gol atan ismi olan cristiano ronaldo milli takım formasıyla gol sayısını da 109'a yükseltti ve iranlı golcü ali daei'yi yakaladı. portekizli yıldız 1 gol daha atması halinde her alanda olduğu gibi burada da zirveye yükselecek ki onu da kısa bir süre sonra gerçekleştirecektir... ;)

    tüm bunları belirttikten sonra bitirelim. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın