• 27555
    euro 2020'de danimarka , isviçre gibi takımların 3'lü savunma ile oynaması ve yine tuchel'in chelsea başına geçtikten sonra 3'lü savunmayla başarılı sonuçlar alıp şampiyonlar ligi şampiyonu olması nedeniyle uzun zamandır saklanmış 3'lü savunma fetişim tekrar ortaya çıktı. kaan ayhan'ın ciddi ciddi konuşulmaya başlandığı şu dönemde bizim takım nasıl oynar acaba diye düşünerek chelsea'nin oyun sistemine benzer bir kadro oluşturdum ve şu an gündemde olan transferlere yer vermeye çalıştım. tabi ki bizde kante-jorginho ikilisi ve ileride mason mount yok ama 4-2-3-1'in geleneksel diziliş ilan edildiği süper ligde 3-4-3 çok kafa karıştırabilir diye düşünüyorum.

    chelsea nasıl oynuyor ?

    https://gss.gs/6Q6.png

    2 çok iyi orta saha ve 2 kanat bek. ileride ise çok hızlı ve yaratıcı 3 oyuncuları var.

    isviçre nasıl oynuyor ?

    https://gss.gs/NF1.png

    chelsea'deki orta dörtlüden farkı sol kanat bek zuber aslında orta saha sol iç oyuncusu. yine ileride hızlı ve yaratıcı oyuncular var, yine chelsea'den farkı werner'den ziyade seferovic biraz daha pivot santrfor gibi takılıyor. aralarında en beğendiğim ve galatasaray'a uygun gördüğüm diziliş bu aslında.

    danimarka nasıl oynuyor ?

    https://gss.gs/Rvv.png

    danimarka orta dörtlüsü chelsea'ye yakın. 2 net orta saha oyuncusu ve 2 kanat bek kullanıyorlar. hatta sağ kanat bek larsen aslında biraz daha defansif bir oyuncu.

    galatasaray için yabancı sınırına da uydurarak ne hayal ettim ?

    yedlin ve alioski iki kanat bek. gedson ve taylan orta saha. ileride ise paulinho biraz daha orta saha ve hücum arası geçiş oyuncusu. kerem kanatlara açılarak oynuyor. mostafa ise en ileride.

    https://www.sporx.com/...bbc2f2df81344811.jpg

    bu ise hayal aleminde gezen bir kadro. net bir kanat bek yok ama emre kılınç ve gedson isviçre 4'lüsü gibi daha pas oyununa yatkın bir görev üstlenebilir. paulinho biraz daha kaleye yakın olacak. bu kadronun en büyük sıkıntısı ligde kapanan takımları açmak olur diye düşünüyorum. şampiyonlar ligi'nde bizden güçlü takımlara karşı orta sahayı tutmak ve hızlı atağa çıkmak için ideal olduğunu düşünüyorum yine de. kanat beklerin olmaması orta sahalar işin defansif kısmını idare edebilir mi sorusunu ortaya çıkarıyor tabi.

    https://www.sporx.com/...0a445f5f01344813.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın