• 1236
    hiiiiç ağlamaya gerek yok. türk futbolu da aslında memleketteki diğer oluşumların bir özeti, parti devleti hüviyetinden kurtulmadıkça düzeltilebilecek bir tarafı yok.

    kısa bir özet, memleketin en önemli futbol adamının sırf parti siyasetine alet olmadı diye itibarını beş paralık etmek istersiniz. ad hominemin tillahını yapıp o yabancı sınırı kalksın diyorsa yanlıştır, yabancı sınırı getirelim dersiniz. futbolu yönetecek kişi olarak dünyanın en fazla devlet ihalesi almış 5 şirketinden birinin sahibi olan şaibeli bir inşaatçıyı atarsınız.

    memleketin tüm sponsorluklarını daha 10 sene önce kurulmuş bir parti proje takımına aktarırsınız. türk lirasını her gün biraz daha batırırsınız. statlara, şenol güneş gibi iktidar stepnesi olmuş adamlara milyonlarca euro gömüp, bir akademi kurmaz, teknik direktör yetiştirmezsiniz.

    hakemlerinizi futbolu yönlendirmek için kullanırsınız, babadan oğula geçen bir hakemlik mesleği icad edersiniz.

    transferlere bile siyaset sokup, futbolcuların sizin istediğiniz takımlara gitmesi için baskı kurarsınız. senelerdir alman milli takımında forma giyen uyuşturucu müptelası bir adamı siyasi sebeplerle milli ve dini kahraman ilan edersiniz.

    bütün bunların ardından da, gerçekten sağlam bir taktikle uluslararası kupalarda önemli yerlere gelebilecek bir jenerasyon piç olunca ağlamayacaksınız. milli takım kadronuz juventus’un, milan’ın, leicester’ın, liverpool’un, lille’in as oyuncularından oluşuyor, ama averaj takımı oluyorsunuz. ağlamayın, insanlara anlatın. ülke her anlamda bu durumda işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın