resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 30314
    biatcilik, duygusallik, vefasizlik vs girla gidiyor kendisi hakkinda, malesef uzlasma sansi yok pek taraftarlarin, yillardir devam eden durumlar zaten, basari durumlarina bagli olarak agirlik kazaniyor veya hasir alti ediliyor sadece. ben fatih hocanin devam etmesi gerektigini dusunuyorum, bunun da aksi gorustekilerin dusundugunun tam tersine, duygusallik degil, gercekcilik kaynakli oldugunu savunuyorum. cunku gecmis tecrubelirimiz var, ulke futbolunun, dinamiklerinin farkindayiz, cunku secenek sansimiz malesef pek yok.

    fatih hocaya tapma seviyesinde olan insanlarin dahi agzindan hocanin sucsuz oldugunu duymuyoruz, herkes farkinda yapilan veya yapilmayanlarin. hocanin kendisinin de boyle bir iddiasi yok, bunda anlasalim oncelikle. son 2 sezondur kacan sampiyonluklar, ic huzursuzluklar, kaoslar, avrupadaki basarisizlik, hepsinde buyuk payi var, yok demek yalandir. ulkede en son sampiyonluk yasayan yabanci teknik direktor 2007'de zico, bizde de 2006 eric gerets. bu tarihten beri de aslinda gayet kaliteli hocalar geldi calisti, hem bizde hem rakiplerimizde. sampiyonluk yakalayanlar, hatta avrupada da basari alanlar hep turk hocalar oldu. ertugrul saglam, hamza hamzaoglu, okan buruk dahi sampiyonluk yasadilar. elbette boyle gelmis boyle gider kafasinda degilim, lakin ligimizin, ulke futbolunun problemlerini biliyoruz, buraya tekrar yazmaya gerek yok. cok aptal saptal isler donuyor ve malesef sadece futbol oynanmiyor. kirli isler, yazili senaryo vs de degil derdim, kuluplerin dinamikleri farkli, futbolcularin, medyanin, yoneticilerimizin profilleri farkli, ligdeki beklentiler, oyun kaliteleri vs de farkli, ve mevcut duzende bir yabanci hocanin gelir gelmez bunlara adapte olmasi, ogrenmesi ve uygulamasi, iyi yonetmesi cok ama cok zor. ben de isterim genc vizyoner bir hoca gelsin, kursun duzenini, lakin olmuyor, denedik, deneyenler var, hepsi fiyaskoyla bitiyor. kulubun efsanesi 2 sene sampiyonluk kacirdi diye binlerce taraftarin gozunde ne hale dustu, zar zor dayaniyor ayrilmamak icin, yabanci hocanin birakin sampiyonluk kacirmayi, sezonun ilk devresinde 5 yenilgi alma luksu yok. yerlilere gelirsek de, camianin buyuk oranda kabul ettigi tek bir baska isim var mi su an? okan mi, bulent korkmaz mi, hagi mi, tugay mi? sunlardan en guclu aday okan, onda bile eminim anket yapsak 51-49 falan cikar camiada. fatih terim bu sebeplerle su an tek secenegimiz, ve aslinda en iyi secenegimiz olmaya devam ediyor. zaten ideal dunyada benim de sahsi beklentim, hocanin bu duzeni degistirmesi, hem bize hem de lige ayar vermesi, ki bunu yapabilecek gucu var, yapmisligi var. isler bir tik daha saha icine girse, ulke futbolu her etkeniyle ceki duzen alsa, sadece bizim degil rakiplerimizin de hayal ettigi, yabanci genc hocalarla modern futbol, avrupada basari alan, rekabeti ve kalitesi artan bir lig izleyebiliriz. hoca da emekliye ayrilir, bizi kendisine mahkum olmaktan da kurtarir.

    yani prandelli de, mancini de, rijkaard da kotu hocalar asla degildi. su an belki unutuyoruz ama ben hatirlatiyim. saha icindeki futbol icin hemen hemen ayni yorumlari yapiyorduk onlar varken de. antrenmanda calismiyor mu bu takim, deplasmanda niye ruhsuz, yan toplarda niye etkisiz, ayni sorular vardi. ben bu sebeple temel sorunumuzun hoca olmadigini dusunuyorum. yabanci oyuncu serbestliginden umutluydum, bazi seylerin de turk futbolcu fazlaligindan oldugunu dusunuyordum, ozellikle avrupa maclarinda yaptigimiz acemiliklerin. onda da hayal kirikligi icindeyim, zira nerdeyse hic bir sey degismedi. yani bu is daha yapisal sekilde cozulmeli, biz taraftarlar ve futbola bakis acimiz dahil olmak uzere.

    neyse, cok uzadi sadede gelecegim. kulubumuz maddi zorluklar icinde, malesef yonetim de degisecek ve orada da cok buyuk handikaplar yasiyoruz, yasayacagiz. boyle bir ortamda bir de ulkeye tamamen yabanci bir hoca, veya tecrubesi, karakteri tam olarak yetmeyecek yerli bir hoca degisikligi bizi tepetaklak eder. en azindan hocanin kalmasi elzem. hele su onumuzdeki 2 aydan sag cikip, takimi on elemeye hazirlayabilirse ve sampiyonlar ligine sokarsa, yemin ederim kendi adima su kacan sampiyonluktan zerre bir hayiflanmam kalmaz. bence artik bizim icin lig sampiyonlugu amac degil arac son bir kac senedir, asil amac sampiyonlar ligine katilmak ve orada basari elde etmek. bizim vizyonumuz bu, buna ister sampiyon olup direk katilalim, ister 2. olup onelemeden katilalim vallahi gozumde farki yok. bu sebeple beklentim budur, en buyuk korkum da su kritik surecte hocanin naz yapmasi. umarim o da kusmez, naz yapmaz, gerceklere odaklanir, biz taraftarlar da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın