• 27509
    “ kurda sormuşlar ensen neden kalın diye, kendi işimi kendim görürüm de ondan “ demiş.
    işte senelerdir böyle bir takım olamadı futbol takımımız. türkiye’de şampiyon son senelerde hep en az kötü oynayan takım oluyor; bu sene herkes birbirine şampiyonluk armağan edercesine kötü oynarken bjk şampiyon oldu, geçen sene ibb ve ondan önce de 2 sezon biz olduk ama bu 4 seneyi de göz önünde bulundurursak kimse başarılı ya da doğru futbolu ile şampiyon olmadı, kimi dış desteği iyi kullandı kimi çok kötü olsa da diğer her takım ondan daha kötüydü ve kimi de son dönemeçlerde ağırlık koyup ipi göğüsledi.
    dün akşam özelinde değil son 2 sezondur taraftarımıza bakıldığında gerçekten şaşırmamak elde değil, sanki ayrı maçları izliyoruz ama takımın 4 senedir bir oyun planı yok, gerçekten yok. yönetim zaten hak getire ama suçu yönetime, hakemlere ve diğer dış faktörlere atmadan önce sahaya bakmamız lazım.
    ne oynadı bu takım, sistemi nedir, teknik kadrodaki kişilerin vasıfları nelerdir, takım neden her sene kondisyon sorunu yaşıyor, neden bir türlü forma adaleti yok takımda, neden evlatçılık bu kadar büyük sorunlara neden oluyor, ısrarla formsuz futbolcular neden oynatılıyor.... sürer gider mantıklı sorular listesi ama cevap alamayız ve taraftarımızın belirli bir kısmı da hemen sen terim’ den daha mı iyi biliyorsun, terim bize kaç şampiyonluk kazandırdı, uefa kupası kazandırdı diye savunulur.
    uefa kupası kazanıldığında daha kundakta olan, terim’ in 2.döneminde klübü maddi olarak uçuruma götürmek için canaydın ile beraber mucizeler yarattığı zamanlarda ise yeni katı beslenmeye başlamış tipler geliyor fatih terim’ i eleştirenlere saldırıyorlar.
    bilgi sahibi olarak fikir beyan eden herkese saygı duymakla birlikte, fatih terim’ in artık galatasaray’ a katacağı bir şey olmadığı su götürmez bir gerçektir ve işte galatasaray futbol takımının en kötü yanı da hem fatih terim ile ilerleme imkanının olmaması hem de fatih terim’ e bağımlı hale gelmesidir.
    galatasaray futbol takımının kurtuluşunun tek yolu acilen seçim yapılması, mevcut yönetim ve fatih terim’ in etkilerinin tamamen bitirilmesidir. güncel dünya standartları çerçevesinde bir yönetim-scouting-muhasebe sistemi oluşmadığı sürece yine orta-uzun vadede başarısızlığa mahkum bir futbol takımımız olacak.
    belki yine şampiyonluklar gelecek terim ile ama asla sürdürülebilir olmayacak. tabi aslında terim çok iyi ama çevresi kötü diyenler de olacak ama gerçeği en fazla geciktirebiliriz yine de gelişini durduramayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın