• 83
    ilk dakikadan itibaren "atabildiğin kadar at" felsefesiyle çıkmamız gereken şampiyonluk maçı. son haftalarda görüyoruz ki pozisyona girmekten yana sıkıntımız yok, kötü bitiricilik gibi sanrısal bir sıkıntımız var. sanrısal diyorum çünkü bu, kanımca oyuncu grubunun yeteneksizliğiyle değil, psikolojisiyle ilgili bir şey.

    sayısal bir metaforla, yüzde bir iki olan şampiyonluk şansımızı son düzlükte yüzde kırk düzeyine çekerek; çoğumuzun imkansız gördüğü şeyi başardık ve ligin son haftasına rakip beşiktaş'ın sadece 2 averaj gerisinde giriyoruz. farkında mısınız bilmiyorum ama şu an ülkemizdeki futbol ortamı kulübümüzden adeta ürküyor. güle oynaya şampiyonluğa yürüyen beşiktaş'ın şirazesi kaydı, fenerbahçe alışkın olduğumuz şeyi yaptı. buradan şampiyon çıkmak yerel rekabeti sonlandırır. şampiyon olamasak bile an itibariyle birçoğumuz takımın ortaya koyduğu mücadeleyle gurur duyuyor ve rakiplere yaşattığımız bu korkunun bile kafi olacağını düşünüyor. yani bana kalırsa bu maça oyuncular rahat bir psikolojiyle çıkacak. bu maçın sonucuyla ilgili güçlü bir faktör.

    rakip yeni malatyaspor ise, geçen sene küme düşmüş ama düşürülmemiş bir konumdan, küme düşme mücadelesiyle geçen son haftalara kadar zorlu bir süreçten yeni çıktı. ben onların bu maça futbol oynamak için çıkacaklarını düşünüyorum. bu durumda biz de ağırlığımızı koyup, ilk dakikalardan itibaren saldırmamız lazım. sakin ama kararlı hücumlarla, yüksek tempolu bir oyunla ilk yarıdan bütün kilitleri açarak maçın ikinci yarısında tablonun gidişatına göre davranabileceğimiz rahatlığı sağlamalıyız.

    bana kalırsa, bu maça tek forvet çıkmalıyız ve o isim mostafa mohamed ahmed olmalı. arkasında "mevkisiz adam" emre akbabanın olmadığı sağlam ve kalabalık bir ortasaha hattıyla rakibi ikinci bölgede boğmalıyız. önde kuracağımız baskı sayesinde on kişiyle birlikte hücum etmeli ve kalemizi onbir kişiyle fazla yorulmadan korumalıyız. oyuncu tercihlerini hoca bilir. ama sanıyorum defans dörtlüsünde ve merkez ortasaha tandemindeki ikilinin kimler olması gerektiği son haftalarda zaten belli olmuştur. bir değişikliğe gerek görmüyorum.

    son olarak şunu belirtmek istiyorum. işin ciddiyetinin oyuncu grubuna anlatılması gerekiyor. kalan son üç günlük emeğin hediyesinin gelecek güzel yıllar ve tarihe altın harfle yazılmış bir anı olarak yazılacağının anlaşılması gerekiyor. imparator bu yollarda çok savaş verdi, hemen hemen hepsini kazandı. yani mayıs ayının gediklisidir kendileri. sihrini yapacağını biliyorum ama hocam buraları okursa diye yazıyorum:

    gerçek olursa, bu tarihin en unutulmaz şampiyonluğu olacak. şu an benim gibi heyecandan uyuyamayan, hafta boyunca kalbi galatasarayla atacak her bir taraftar için bu başarılmalı. ve 12 mayıs 2021 çarşamba günü sabahın beşi itibariyle görünen şu ki, çok fazla gol atmamız gerekiyor. belki kimyası bozulmuş rakibimiz deplasmanda yine puan kaybedecektir ancak kendi göbeğimizi kendimiz kesebilmeliyiz. bu ihtimaller sarmalının içinden bizi çıkartabilmesi için yapabileceğimiz en rasyonel hazırlık yemeden çok gol atmak üzerine olmalıdır. koskoca galatasaray bunu başaracak güce sahiptir. umarım sen şampiyon olacaksın.

    (bkz: sinerji)
    (bkz: konsantrasyon)
    (bkz: mayıslar bizimdir)
App Store'dan indirin Google Play'den alın