• 48
    şampiyonluğu belirleyebilecek bir maç.

    bu maç eğer berabere biterse ve bizde 8 mayıs 2021 galatasaray beşiktaş maçını kazanırsak, 2 maç kala puan farkını 1'e indireceğiz. tabi 2 mayıs 2021 gençlerbirliği galatasaray maçını kazanmak şartıyla. böyle bir durum önündeki 2 maçı kazanması halinde fenerbahçe'ye yarayacak ama yine 2 maç kala liderliğe geçemeyecek çünkü ikili averajda beşiktaş'ın gerisinde.

    eğer beşiktaş bu maçta yenilirse ve yine bizde hem gençlerbirliği, hem de beşiktaş maçını kazanırsak* bu sefer fenerbahçe'nin puan kaybını beklemek zorunda kalacağız. aksi takdirde fenerbahçe şampiyonlukta 1 adım öne geçecek.

    eğer beşiktaş kazanırsa, ve fenerbahçe'de olası bir puan kaybı yaşarsa bu sefer beşiktaş haftaya oynanacak galatasaray maçında şampiyonluğunu ilan edebilir. hatta beraberlik bile onları şampiyon yapabilir çünkü 2 maç kala iki takıma da en az 6 puan fark atacak ve iki takıma da ikili averajda üstünlük sağlayacak.

    peki bu maçta işimize en çok gelen durum hangisi?

    bence beraberlik. çünkü;

    bu maç berabere biterse ve bizde hem gençlerbirliği, hem de 1 hafta sonraki derbiyi kazanırsak, aramızdaki puan farkı 1'e düşecek. önümüzdeki 2 maçta fener puan kaybetmese bile ipler yine beşiktaş'ın elinde olacak. eğer ki biz şampiyon olamıyorsak, fenerbahçe'de olmamalı. ha ama fenerbahçe'nin puan kaybetmesi durumunda ise ilk amacımızı; yani ikinci olmayı gerçekleştireceğiz ve sezonun son 2 maçını da kazanıp, beşiktaş'ın yine puan kaybetmesini bekleyeceğiz. bu durum aslında beşiktaş'ın hatayspor maçını kaybetmesi ile aynı. mesela beşiktaş bu maçı kaybederse ve bizde beşiktaş'ı 1 farkla yenersek, yine beşiktaş'ın 1 maçta daha puan kaybını beklemek zorunda kalacağız, tabi bu sürede fenerbahçe basıp gitmezse... yani yağmurdan kaçarken doluya tutulabiliriz. o yüzden en iyisi bu maçın berabere bitmesi.

    son 11 haftada karagümrük, sivasspor, rizespor, trabzonspor, ankaragücü, hatayspor gibi takımlarla yaptığımız maçlardan sadece 1 galibiyet alabilseydık, şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. biz ise gittik saçma sapan puan kayıpları yaşayarak, böyle olasılıklar hesaplıyoruz işte. ah ah...
App Store'dan indirin Google Play'den alın