resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 29604
    inadın oldugu yerde akıl devre dışıdır. oysa ki bilimin ve teknolojinin bu kadar ilerledigi bir dünyada neyi dogru ya da yanlıs yaptığımızı nesnel verilerle ortaya koyup düzeltme imkanına sahibiz. burada fatih hocanın gitmesini isteyenler cok basit ve objektif bir soru soruyor ve diyor ki "bu takim neden dört yıldır guzel bir futbol oynaya mıyor?". bakın neden kupa almiyor, neden ligi şurada bitirmiyor vs. gibi şeyler soylemiyorlar. sadece ve sadece guzel futbol beklentisinin karşılığını almak istiyorlar. çünkü iyi bir oyun anlayışı eninde sonunda size başarıyı getirecektir. karşıt görüşte olanlar ise "allah kerim fatih terim" modundalar. haklı itirazlara cevap yok. aksine sürekli dış etkenleri öne sürüp hatayı hoca ve oyun anlayışı yerine başka yerlerde ariyorlardi. ariyorlardi diyorum cünkü artık onu da yapmiyorlar. zira üç beş çakal ve menfaatçi eleman hocayı eleştirdi diye, büyük resmi gormüşler, herkesi fatih hocanın arkasinda saf tutmaya cağırıyorlar. hayır kardeşim artik bu bayat savunma mekanizmalarını yemiyoruz. zaten ülkeyi yönetenler bu mekanizmayi her firsatta o kadar çok kullaniyor ki bıktık usandık dinlemekten, karşılaşmaktan.

    yanlış ve eksik bir şeyleri, eleştiren kişiye bakarak karar verme bir tek bizde var sanirim. ya da ortadoğu kültürünün hakim oldugu coğrafyalarda. çünkü şu an için medeniyetin oldugu batida böyle bir anlayışa yer vermedikleri gibi dillendirenlere de nasıl muamele yaptıkları, trump örneğinde oldugu gibi, ortada.

    tekraren belirtmek isterim ki, galatasarayı fatih terim'den daha çok seven biri olarak, ben artık iyi futbol izlemek istiyorum. her sene mazoşist gibi acı çekerek berbat ve kabız oyunu izleyip kendimi sinirden çileden çıkmış olarak hatırlamak istemiyorum. her sene saha dışı bahaneleri hocadan duymak istemiyorum. her sene bize gelip performansi düşen oyuncu görrmek istemiyorum. her sene sekiz de kapanir on sekiz de avuntularıyla kolay şampiyonluğu zora sokan bir futbol istemiyorum. her sene ceza alan bir teknik adam istemiyorum. her sene forma adaletsizliği yapan bir teknik adam istemiyorum. her sene duran toptan gol atabilen bir takım istiyorum*. her sene ligi oyunuyla domine eden, taraftarlarini bir oyun felsefesi olduğuna inandiran, sahada ne yaptığını bilen bir takım istiyorum. yazınca farkettim ki ne kadar çok, güzel şeye hasret kalmışız. yaz yaz bitmiyor.

    sözün özü yeni bir yönetim yeni bir teknik adam ve yeni bir heyecan şart. yoksa gelenin geçenin yendiği ve şamar oğlanına çevirdiği vasat bir takım olma yolunda ilerliyoruz. vasatlığın sıradanlaşması sonumuz olur. buna kesinlikle izin vermemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın