• 84
    fenerbahce taraftari-camiasi biz kac senedir sampiyon olamiyoruz; hakemler bize karsi cephe almis durumda; 3 temmuzdan beri beli dogrultamadik vs modunda. onlara sorsan onlar da her mac katlediliyor, bunu soyledikleri zaman burada el birligiyle dalga geciliyor.

    bjk keza sergen ile hakem de hakem diyor. hakemler onlari da dogruyor, onlarin da aleyhine maclarin kaderini etkileyen kararlar veriyor kendi soylemlerince.

    bunun trabzon'u var, diger anadolu takimlari var.

    bunlarin hemen hepsine gulup geciyoruz; neden? cunku hayir dunya uzerinde munhasiran dogranan tek takim hep bizdik ve su anda da biziz.

    soyle bir donup objektif bakinca (ben galatasaray taraftariyim arkadas objektif bakamiyorum tavrina ayrica uyuz oluyorum) herkes hakemden sikayetci oldugu icin, haklilik olgusu tuttugun ve duygusal bag kurdugun takima gore degisiyor. biz kendi takimimiz haricindeki herkesi alaya aliyoruz. cunku onlar yanlis bir tek biz dogruyuz.

    bu boyle olmaz. matematiksel olarak sampiyonluk sansinin devam ettigi durecte bu kadar ruhsuz, arzusuz, koyvermis oynamak kabul edilemez. hakemin katletmedigi maclarda takim olarak ne yaptik? ne oynadik da hakemin katletmemesinden medet umuluyor? ya, bu takim denk gelir de falcao kafayla atar, babel uzaktan vurur, mohammed sekeni tamamlar gibi plansiz kaotik beklentilerle mi ilerlemek zorunda?

    10 nisan 2021 galatasaray fatih karagümrük maçında, lens orta acarken yedlin'in ayagina basiyor. herkes agliyor kirmizi diye. alakasi yok. onyekuru orta actiktan sonra ayagini yere indirirken ayni bu sekil basiverse de oyundan atilsa yine hakeme kabahat bulunur. hadi diyelim karagumruk 10 kisi kaldi. 11'e 10 ustunlugunu hissettirdigimiz mac oldu mu? takim olarak neyi hak ediyoruz allah askina? pozisyonumuz yok, onde top tutamıyoruz.

    gelelim donk'a. bu sozlukte donk'un pozisyon sari, lens'inki kirmizi diyen oldu. yuh, cus, pes vallahi. hepimiz galatasarayliyiz, ama duygusal bag var diye at gozluguyle de bakmamak, mantigi disarda birakmamak elzem. stoperin sari kartin varken cok gereksiz ve lakayit bir hareketle gidip adama takiyor ve takim 10 kisi kaliyor. stoperin bunu olcmesi, bicmesi lazim.

    özellikle son 6 maca bir bakalim. hakem dogramasa (!) hangi maci kazanabilecegimiz soylenebilir? gerçekten bu plan-program eksikliginde, evimizde rize'den 4 yerken, sivas'i yenemezken, hatay tarafindan parcalanirken hakem hatasi olmasa ne yapabilirdi takim?

    3 nisan atakaş hatayspor galatasaray maçında rakip elle aldi diye golleri iptal olsa, kim bizim o macta bir sey yapacagimiza, puan alacagimiza inaniyordu?

    hakem de hakem diye kendimizi kandirmayi birakmamiz gerekiyor. zira gercekten disaridan komik gorunuyor. fenerbahceli'yle, besiktasli'yla nasil agladigi soylenerek dalga geciliyorsa, iste biz de tam ayni durumdayiz. mevzu algida secicilik, bizim taraftar onlarin lehine bizim aleyhimize hatalara odaklaniyor; onlarin taraftari da kendi aleyhine bizim lehimize hatalara odaklanıyor. aradan 20 sene de gecse bu kafa degismeyecek.

    takim olarak once gidip, kotu bir sonucun meydana gelmemesi icin gerekli tum calismayi yapmak gerekir. yani planli programli, arzulu, hirsli, motive ve istikrarli oynamak gerekir. ondan sonra celme yenirse gidilirr hakem hakkinda konusulur, yakinilir. ancak bir kimse, arabanin anahtari uzerinde birakildiginda arabayi calip goturen adama; evinin kapisini acik birakarak yattiginda evine giren hirsiza "hirsizin hic mi sucu yok?" diye cemkirecek ve kendi hatalarini gormezden gelecekse, ayni hesapla biz de bu ligde/bu hayatta zerre yol alamayiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın