resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 11934
    galatasaray'ın efsane kalecisi.

    gerçekten inanılmaz bir adam. geliş haberini okuduğum günü hatırlıyorum. daha önce hiç izlememiş ve adını duymamıştım. ancak kendisine içim ısınmıştı ve nedense başarılı olacağını hissetmiştim.

    kaleyi koruduğu ilk maçlarda, her türkiye'de oynamış futbolcu gibi acımasızca eleştirilmişti. futbolcuları çok kolay göklere çıkarıp çok kolay harcıyoruz maalesef. çok değil bundan 5 sene önce bile yediği hatalı gollerden sonra, 'artık olmuyor, yeni bir kan lazım' diyenler vardı.

    fakat muslera bambaşka bir karakter ve sporcu. kendisinin sahada olması güven veriyor diyorlar ya bunu gerçekten televizyon başında hissediyordum ama canlı izlediğim ilk ve tek galatasaray maçı olan 2019 tff süper kupa maçında buram buram yaşadım. *

    maçı kale arkasında izliyordum ve karşımda dev gibi bir adam görüyordum. sadece fiziksel olarak değil. gerçekten devasa bir karakter vardı karşımda. resmen 'beni geçmek çok zor' diyordu. ya muslera'nın şanssız bir anına denk geleceksin, ya da galatasaray'ın geri kalan 10 futbolcusu kötü bir maç çıkarıyor olacak. başka türlü gol atamazsın bu adama.

    kaptanlığı da, kendisine yapılan bütün övgüleri de fazlasıyla hak ediyor. umarım futbolu bırakana kadar bizimle olur ve hak ettiği şekilde güzel bir jübile maçıyla vedalaşırız kendisiyle. vedalaşmak derken futbolcu olarak tabii ki.

    kendisinin yerini doldurmak çok zor olacak. çünkü yerine ne kadar iyi bir kaleci gelse de ister istemez onunla kıyaslayacağız. o yüzden futbolu bırakana kadar onu, galatasaray efsanelerinden birisini, canlı izleme fırsatına erişmenin tadını çıkararak izlemeye devam edeceğim.

    birlikte nice başarılara nando!
App Store'dan indirin Google Play'den alın