• 26971
    sezonun kalanında oynayacağı oyun, defansif futbol ve toplanan topların hızlıca ileriye atılmasıyla kurulacak bir plan üzerine olmalı. topu eveleyip gevelemeden doğrudan kontratağa çıkmak, önde olduğumuz bazı anlarda ise top çevirerek oyunu soğutmak şampiyonluğun tek anahtarı. hem milli takım hem de beşiktaş gösteriyor ki pas hatası yapmadan, sağlam savunma kurgusu, olgun kontratak ve ileride yapılan pres ile başarılı olmak dönemin zayıf noktası. 3-4 sene önce işlemiyordu mesela ama bugün işliyor. birkaç sene içinde bu da işlemeyecek. sürekli değişiyor, değişecek.

    her sene farklı bir oyun yapısı ve bu oyun yapısına uygun futbol sistemleri dizayn ediliyor. bu senelerde hangi futbol anlayışı tahmin edilemez öngörülerde ortaya koyulduysa onu iyi uygulayan takım başarılı oluyor. galatasaray'ın bu sene oynadığı futbol her ne kadar beğenmesem de rakiplerinin oynadıklarından aşağı kalır seviyede değil, hatta en iyisi olabilir. fakat işlemiyor çünkü rakip takımlar bu oyun planından haberdar olarak mücadele ediyor ve bu işin sürprizi kalmadı. kendi oyununuzu oynamak adına ileride top çevirmek işe yaramıyor. bu oyun kendi oyununuz olamaz zaten. sonuca ulaşmayı düşünmediğiniz her atak boş ataktır. ileride 15 dakika takım arkadaşlarınızla paslaşıyorsanız ve gole ihtiyacınız varsa bu dakikalar çöpe atılmış zaman israfından farklı bir şey değil. artık en b*ktan takımlar bile dünyanın her yerinde kendisinden daha güçlü takımlara karşı direnebilecek potansiyel taşıyor. eskisi gibi yıldız ayrımı pek kalmadı. evet bu yıldızlar uzun vadede puanlar kazandırıyor ama rakiplerinizde de varsa kendi klasmanınız için işe yaramaz hale bürünebiliyorlar. çünkü maç bazında etkileri azaldı. geldiğimiz noktada daha çok oyun kurgusu ve daha sonra yıldızlardan oluşan kadrolar iş yapar hale geldi.

    sinerji kaldı mı bilmiyorum, bu sinerjiyi bozmak istemem(gerçi bunu futbolculara anlatmak lazım, sözlüğe değil) ama şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum. hem oyun kurgumuzun önlem alınabilirliği hem de mevcut yönetimin pasifliği bana işin işten geçtiği hissiyatını veriyor. umarım yanılırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın