• 668
    ınanilmaz mantiksiz bir secim sistemine sahip olan, asik oldugum spor kulubudur.

    galatasaray'in artik bir lise tarafindan yonetilemeyecegini hepmizi kabul ettik sanirim. bu konuya biraz daha yakindan bakmamiz gerekir diye dusunuyorum . galatasaray, bir marka degeri olarak, ıstiklal caddesi uzerindeki , koklu ve tarihi lisenin sinirlarini asmistir. fakat delegasyon ve secim sistemine baktiginizda, hala ayni etklileri gorebilmektesiniz. 2000 yilinin ruzgari ile , neredeyse tum dunyada turkiye denince ilk akla gelen marka olan bu devasa kulubu, ne yazik ki sadece 2378 kisilik bir delegasyon yonetmektedir. yani su anki adnan polat - adnan ozturk cekismesine buradan ne kadar atip tutarsak tutalim, bizim herhangi bir etkimiz olma ihtimali yoktur. belki de hayatlarinda 10 tane maca gitmemis, galatasaray lisesi mezunu ve cemiyetin once gelen isimleri oldugu kabul edilen insanlar, kulubun cikarlarini dusunmeden, sadece liseci oldugu icin, liseci bir adaya oy kullanabilirler. ıste bu noktada sadece elestirmek yerine, oneri ortaya koymak gerekir.

    mesela, delegasyona, kombine kart sahibleri ya da premium gs bonus kart sahipleri eklenebilir. bu kisiler, zaten kulupleri icin harcayan, calisan insanlar degiller midir? 300 yasina gelmis, sicak evinden cikmadan, hincal ulucvari sofralarda ahkam kesenlerden daha yapici insanlar degiller midir ? ayrica, koklerine bizden cok daha bagli, ve ayrica kulupculukten cok bir siyasi catismanin merkezi olan barcelona kulubunun 100.000 civarinda delegesi olmasi, basarinin anahtarlarindan biri degil midir?

    bir diger sacmalik da, secimlerin 2 yilda bir yapilmasidir. bir baskan adayi dusunun, gelecek ile ilgili cok yapici planlari var, ancak 2 yil icerisinde, tekrar secilemem korkusu ile, gunu kurtarma yoluna gitmez mi ? bu secim surecinin 4-5 yila ciktigini dusunun, o baskan, projelerini daha uzun vadeye yayip, daha yararli olmaz mi kulubune ?

    bunlar, koklerine fena halde bagli, statukocu, kendinden 1 yas buyugune bile abi, abla demeye zorlanan, bagnaz bir ortamin getirdigi ve degismesi cok zor gozuken sartlardir. lise ile tabi ki gurur duyuyoruz , ancak bu tarafi ile degil. liseli agabeylerin dayanismasi , gormek istedigimiz tablodur, ancak kucuk olsun, ama bizim olsun mantigi da galatasaray dogasina uymamaktadir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın