resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28972
    kullandığı oyun formasyonu nedeniyle oyunculara çok yük biniyor malesef. stoper; hem stoper hem bek olmak zorunda. bek; hem bek hem kanat olmak zorunda. merkez orta sahalar hem 8 numara hem 10 numara olmak zorunda. çizgi oyuncuları; hem kanat forvet hem ofansif hücum oyuncusu olmak zorunda. forvet hem bitirici santrafor hem de ikinci forvet gibi oyuna katılmak zorunda.

    bu ligin ilacı belli. dümdüz 4-5-1’in alt kümeleri; 4-2-3-1 veya 4-4-1-1. şenol güneş, abdullah avcı, zico gibi teknik direktörlerin zaman zaman başarılı olma sebepleri buydu.

    fatih terim bunu da oynamasını biliyor ama bildiğin nefret ediyor. aslında kendi kafasındaki modern futbol anlayışı. man city, liverpool gibi. ama bu avrupai tarz 11 tane çok kaliteli topçuyla yapılıyor. 2 tanesinin defosu olsa bütün takım çok ciddi aksıyor.

    fatih terim’in bir oyuncunun suyunu çıkartana kadar şans vermesi, bir maç bile iyi bir çıkış yapsa öbür maç sahaya sürmesi çok güzel. fener gibi bir kibrin içerisinde onlarca oyuncuyu futboldan soğutmuyor. herşeyden önce futbolcuya ve futbolcu emeğine saygısı var. ama inandığı futbol anlayışında futbolcular isteseler de maksimumunu veremiyor.

    4-5-1’in alt kümeleri türkiyede oyuncuların birbirinin defosunu en iyi kapatan ve iyi oyun veren tek sistemler. bugün emre akbaba veya feghouli tek forvetin arkasında alex talisca gibi rahatça takılsalardı daha farklı şeyler konuşurduk. arkasında kendisine yakın oynayan 3 tane hücum oyuncusu bulunsaydı diagne, falcao hatta eren derdiyok bile yalnızlıktan kurtulup daha farklı bir performans verirdi. luyindama ve marcao’ya tıpkı lugano’ya vida’ya söylendiği gibi arkaya yaslan kes topu kuş uçurtma, ön tarafa ver bu kadar denseydi; bu kadar sakarlıkları olmazdı.

    modern ama lige uygun olmayan oyun anlayışımıza rağmen çok daha fazla şampiyon olmamız veya ancak biz yarıştan çekildiğimiz için şampiyonun belirlendiği bir ortamda fatih terim’in lider karakteri, ağırlığı ve galatasaray tutkusu açığa çıkıyor.

    duygusal düşünürsen fatih terim’i çok seversin ama futbolun doğruları ve mantık dersen taraftar olarak bu ayağı yere basmayan oyunu eleştirirsin. iyi oyun isteyen bıraksın artık diyen taraftar da kendine göre haklı, nankörlük ediyorsunuz fatih terim olmazsa iyice hırpalanırız diyen taraftar da.
    ben kendi adıma bir gün evet demode ama daha gerçekçi olan ligin basit oyun düzenini uygulamasını ismail abinin kuru yük gemisini beklemesi gibi bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın