• 542
    bu maçın skorunu christian luyindama-teixeira marcao ikilisi'ne yüklemek hata olur.

    yenilen ilk golde luyindama evet belki topa doğru gitse hem topu alabilir hem de rakibin atılmasını da sağlayabilirdi ama ne yaptı? durdu. adam geçtikten sonra bile kolları havadaydı bir şey yapmadım diye. neden? çünkü sarı kart sınırındaydı. ve tabi kırmızı kart riski de vardı. takımda stoper sayımız az olduğu için atılmayı ve cezalı duruma düşmeyi göze alamadı hemen maçın başında. o pozisyonda dengesiz bir hareket yapıp rakibi indirip kırmızı kart görse çoğumuz burada "daha maçın başı atılmasa skoru telafi etme şansımız olurdu maçın başında 10 kişi kalmak bu sonuca sebep oldu." derdik. luyindama'nın topa gitmemesi ayrı konu ama o riske girmedi. bir yerde doğru da yaptı.

    yenilen ilk golde hatanın en büyük payı taç atışını atandaydı*!

    gelelim ikinci yediğimiz gole. o pozisyonda marcao'nun hatası sıfırdı! evet sıfır "0". orada hatayı yapan tek kişi emre kılınç'tı. tahta sağ ayağıyla kaleciye mi atmaya çalıştı marcao'ya mı yoksa rakibe asist mi denedi belli olmayan garip pası yüzünden yedik o golü. maçın asıl kırılma anı ise bu andı. maçta 3 puandan olduğumuz yer burasıydı.

    bir de yedlin'in gördüğü ikinci sarı karttan eksik kaldığımız pozisyon var. önce penaltı verdi sonra 1 metre geriden faule çevirdi kararı hakem. o sarı kartı faulden mi yoksa itirazdan mı verdi net değilim bu arada. ama bence o pozisyonda yedlin'e faul yapılmıştı. rizespor'lu futbolcu yedlin ile yan yana koşarken toptan alakasız şekilde ayağını yedlin'in önüne attı ve yedlin'e çelme taktı. fizik kuralları gereği de o hızda koşulurken faul yapan da yere düştü. o rizespor'lu oyuncu oyuna yeni giren bir oyuncuydu ve attığımız 3. gol öncesi pozisyonda hava topunda yedlin bir şey yapmamasına rağmen kendisini yere atıp faul almaya çalışmıştı. yani oyuna girer girmez niyeti belliydi.

    yedlin atılıp 10 kişi kaldıktan sonra ise fatih hoca sapıttı. u'mu oynadık ne oynadık belli değil. kerem'i sağ bek'e yaklaştırdı çocuğun etkinliğini yok etti. linnes'i oyuna sokmalıydı hoca. 4. golü de sağ beksizlikten yedik zaten. falcao'yu çıkardı babel'i aldı. babel'in şutu gol olsa başka şey konuşabilirdik elbette kaleci tarık iyi çıkardı topu. ama falcao oyunda kalmalıydı. ya da en başta falcao çıkmalı mostafa oyunda kalmalıydı fizik olarak daha iyi olan oydu. 112 dk'yı çıkarabilirdi.

    kırmızı kart sonrası saçma değişiklikler ile 1 puandan olduğumuz yer ise burasıydı. bu fatih hoca'ya yazar.

    genel olarak da sahada bir organizasyon hiç göremedik. top çevirdik durduk. bireysel işlerle gol aradık. spontan bir oyun oynadık. bu bir yerde iyidir ama genele yayılması gereken değildir.

    rizespor baskı yapıp hatalarımızdan yararlanmak istedi ve planı tuttu.

    şimdi futbolcularımız ve teknik ekip tatilde. evli olan ailesiyle, evli olmayan ise sevgilisiyle dolaşacak/gezecek... hepsi keyfine bakacak. biz ise üzüntüden kahrolalım evde. bu sabah kahvaltıda bile yediğimden bir şey anlamadım üzüntüden. dün akşam maç sonrası uzun zamandır beklediğim the falcon and the winter soldier'ı izlerken zerre keyif alamadım bu maç yüzünden.

    hep diyorum asıl maç skoru değil de kötü futbol üzüyor bizi. sonraki maçlar için umutsuzuz. yani burada skor taraftarlığı yapmıyoruz. ortada "bu maçta hatalar yaptık kaybettik ama sonraki maçlarda bu hatalardan ders alıp hepsini kazanabiliriz." diyebileceğimiz bir oyun yok.

    fatih hoca da dengesini kaybetti. bir 11 ve formasyon oluşturuyor ve o düzen kaybedene kadar oynatıyor. kaybedince yeni bir 11 ve formasyon ortaya çıkarıyor. 4-1-4-1 oynatıyor diye şikayet ediyorduk ama ona bile razı olduk artık. bir sonraki maçta ne oynayacağız kim bilir. fatih hoca gerekirse 1 stoper oynarız demişti maç sonrası(2 stoperin de cezalı olmasından dolayı) ve 2'li forvetten memnun bir hali de vardı. 3-5-2'ye hazır olalım bir sonraki maçta derim. o da tutarsa yine kaybedene kadar o oyuna devam ederiz. sonrası allah kerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın