• 533
    üzücü ve sinir bozucu bir maçı* geride bıraktık. açıkçası 11'ler açıklandığında hepimizin kafasında aynı düşünce belirdi, fatih hoca yine kazanan kadroyu bozmamıştı, sadece taylan'ın cezası sebebiyle etebo'yu 11'e koymuştu ve 4-1-2-1-2/ 4-1-3-2 dizilişiyle sahadaydı.

    kazanan kadroyu bozmama alışkanlığı, belki bir noktada futbolcu üstünde pozitif etkisi olabilir lakin bu durum, gelecek hafta rakibinizi görmezden gelmek ve kazanırken ortaya koyduğunuz performansı görmemek gibi bir şey, üstelik geçtiğimiz hafta kayserispor karşısında başlayan 11 pekte yeterli bir oyun ortaya koymamıştı, maçı 2. yarıda yaptığımız değişiklikler kopartmıştı. buna rağmen fatih hoca ezberini bozmadı ve sahaya kayseri 11'i ile çıkmayı tercih etti.

    bu 11 tercihinin en büyük sıkıntıları, kaybedilen topları zor kazanması ve takım savunmasında zafiyetler yaratması, özellikle orta alanda etebo-emre kılınç - gedson - emre akbaba dörtlüsü içinde top kazanma işini etebo dışında yapabilen futbolcumuz yok, haliyle topun bizde kalacağı bir oyun kurgusunu benimsiyoruz, anadolu takımları da zaten buna dünden razı. topun bizde kalması önemli ancak topla verimli hücum etmek, farklı hücum kurgularına sahip olmamız daha da önemli hale geliyor.

    4-1-2-1-2/ 4-1-3-2, bu kanatsız dizilişte, merkezde sıkıştığınız anlarda kanat hücum kurgusunu tamamen bekler üzerinden yapmak zorundasınız, bizde merkezde sıkıştığımızda topu beklerimiz, yedlin ve saracchi üzerinden kanatlara indirmeyi planladık lakin rizespor bunu öngörüp saracchi önüne baiano yerleştirmiş, adeta birebir oynatarak bizim etkili sol kenar organizasyonlarımızı yok etti, yedlin ise daha etkindi fakat koca kanadı tek başına kontrol etmesinden dolayı defansın sağından ciddi zafiyet oluşturdu hatta kırmızı görmesinin sebeplerin biri oldu, haliyle oyun merkezdeki mücadeleye kalmıştı, burada ne fiziksel ne oyun anlamında rizespor'a üstünlük sağlayamadık. sadece rizespor'un erken öne geçmesi ve maçın genelinde skor istedikleri gibi olması sebebiyle oyunu geride kabul etmeyi tercih ettiler, lakin bu anlarda çift forvet ile hücumdaki sayısal üstünlüğümüz bir avantaj sağlamadı, aksine öne geçtiğimizde bile kontrollü oyun oynamamızı engelledi. defans ve hücum hattı arasındaki orta alan bağlantısı, hem zayıf hem etkisizdi, birde bunun üzerine fatih hoca orta alandaki sayıyı azaltıp kenar oyuncularını oyuna dahil edince film koptu.

    yapılan bireysel hatalar, penaltı, kırmızı kart, zemin hepsi mağlubiyet için geçerli sebepler olabilir lakin biz sahada pekte kazanacağımız bir görüntü içinde değildik, hepimizi üzen kızdıran durum muhtemelen bu umutsuzluktu, sahadaki 11 ve diziliş maçın genelinde kötü sinyaller verdi, bu sinyalleri kayserispor* maçında da gördük fakat hoca ezberinden vazgeçmedi.

    inşallah bu mağlubiyet bizi zafere götüren kamçı olur, şansımız varken asla pes etmemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın