• 26755
    3 mart 2021 ankaragücü galatasaray maçı hakkında çuvaldızları batırdık.

    (bkz: halil umut meler/#3118564)
    (bkz: cüneyt çakır/#3118562)

    sıra geldi doğal olarak kendimize batırmamız gereken iğneye.

    kaç pozisyon sayabilirsiniz maçtan? ben sayayım hemen, maçın başında onyekuru'nun arka direkte kontrol edemediği top, yine onyekuru'nun kafa vuruşu, emre kılınç'ın yandan dışarı attığı, kerem'in golle sonuçlanan pozisyonu. hadi bir de falcao'nun sol ayağı ile cılız vuruşunu sayalım, toplam 4-5 pozisyon var.

    nasıl oynayacağız abi şampiyonluğa peki?

    son 6 maçından sadece 2 puan çıkarmış, 21 takım içerisinde sonuncu sıradaki (bizden aldığı +3 ile 19. sıraya gelmiş) ankaragücü'ne karşı bu kadar etkisiz, zayıf oynayarak biz nasıl şampiyonluğa oynayacağız?

    diyelim ki maçın başında onyekuru kontrol edip atmış olsun. geri kalan 90 dakika boyunca bizim ızdırap çekmeyeceğimizi söyleyebilecek birisi var mıdır? alanya maçında aynısı oldu, atana kadar canavar - attıktan sonra teddy. yahu erzurumspor maçında erzurum da söz konusu maçtaki ankaragücü kadar pozisyon bulmadı mı? ben mi yanılıyorum? erzurum da bitirse biz geçen haftadan bu durumda olacaktık, 2 maçta belki 4 belki 6 puan gitmiş olacaktı elden.

    anlatın abi, bu takım nasıl şampiyonluğa oynar?

    genel olarak gole kadar %70 topla oynayan takım, maç sonlarında ya %50'de ya da altında bitiriyor topla oynama oranında, napıyorsunuz abi siz sahada?

    ömer bayram sol bek. her duran topun başında. ceza sahasının sağından bir pozisyonda arka direğe vurmaya çalıştı topu, kenarda hoca olsam o anda daha top oyuna girmeden değişiklik isterim. neyin ciddiyetsizliği bu? maç 0-0, ceza sahasında mustafa boş, sen dar açıdan uzak direğe vuruyorsun! neden, çünkü marcelo, roberto carlos falan haşa senin yanından geçemez abi yetenek olarak! koskoca galatasaray'ın duran topları senden soruluyor!

    etebo sevdası nedir tam olarak bir de? en anlayamadığım nokta. tamam, iç sahada işimize yarıyor çünkü zemin çok kötü, taylan'ın belinde bir problem var galiba bir yandan da iç sahada oynattık, alanya maçı kapandık zaten işimize yaradı. e ankara'ya biz kapanmaya, 0-0'a oynamaya mı gittik? bu sistem, etebo ile ça-lış-maz! oynatmak istediğin oyuna taban tabana zıt bir adam etebo, başla taylan'la, oyna oyununu, ilk yarı al skoru ikinci yarı kapanacaksan al etebo'yu devam et bak buna varım.

    gedson hazır değil. bağırıyor resmen "ben hazır değilim" diye. 1-2 parlama dışında etki gösteremedi, eldeki en hazır adam emre kılınç ve soso oyuna girerken emre çıkıyor gedson oyunda. 4-4-2 varyasyonu 4-2-4'e döndük ikinci yarı. hazır olmayan gedson ve bu oyunu oynayacak teknik kapasitesinin olmadığı elon musk'ın mars'a gönderdiği arabadan bile görünen etebo ile olmaz bu iş. zaten 4-2-4 olmazdı da, o ayrı konu.

    arda turan'da bir ısrar var. bu adamın en verimli olduğu yer sol açık. merkez de değil, sağ kanat da değil. illa oynayacak mı yani bir kanun falan varsa bu adamı oynatabileceğimiz tek yer sahada onyekuru'nun pozisyonu. onyekuru'yu da sağa çeksek onun verimi düşüyor. tamam, arda oynayacak mı? sağda kerem ile pek ala başlanabilirdi. kerem zaten artık daha ne yapmalı bu takımda oynamak için, ben bulamıyorum. kendisinin yerinde olsam motivasyonum düşerdi galiba. şu maçta sahadaki oyuna itiraz eden, isyan eden tek oyuncu ya!

    hadi hepsini geçtim, pozisyonu - hakemi - ankaragücü'nün çirkefliklerini.

    biriniz çıkıp anlatsanıza bana, sahada neden skora isyan eden bir galatasaray izlemiyoruz biz bilmem kaç senedir? son skora isyan ettiğimiz maç 22. şampiyonluğun geldiği başakşehir maçı.

    pazar günü sivasspor maçı var. arda ceza almazsa (alır da almayacağını var sayalım hadi) biz arda - soso kanatları ile başlar, sol bekte ömer bayram ile devam edersek belki 1 tane atarsak 1-0'a falan bağlarız, ya da pakete hazırlıklı olun. çünkü bu galatasaray takımının oyunu değil. galatasaray kendi oyununu rakibe kabul ettirir, gerekirse %80 topa hakim olur, gerekirse 40 şut çeker, gerekirse hakem rakibe 3 penaltı uyduruyorsa 4 tane atmak için oynar, hakem 2 kırmızı çıkarıyorsa her oyuncusu 2 kişilik oynar. bizim alıştığımız galatasaray bu. başarması başaramaması ayrı konu ancak bu takım bu oyunu oynar!

    kaybetmeyi kabullenmez!
    üzerine oynanan oyunları kabullenmez!
    istediği skoru alınca topu rakibe bırakmaz!

    yok abi. ben bu sezon bunu göremiyorum. geriye düştüğümüz her maçı kaybettiğimiz bir sezon daha hatırlamıyorum ben! ve bu iş böyle devam etmez! ya pazar günü sivas maçından itibaren bu takım alışkın olduğumuz fabrika ayarlarına geri döner, çatır çatır oynamaya ve tüm oyunları bertaraf etmeye karar verir, ya da bu sezon oynanan oyunları kabul eder, ya da etmez aynı tas aynı hamam devam eder ve şampiyonluk gider.

    çünkü bu oyun bir şampiyonun oyunu değildir, olamaz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın