• 14229
    herkesin (veya bir kısmın diyeyim, yalan olmasın*) fikrine saygı duymakla birlikte, ideal on bir başlığını çok ukalaca buluyorum.

    "ideal" çok iddialı bir kelime, sözlükteki anlamı "ancak düşüncenin tasarlayabileceği, bütün üstünlükleri kendinde toplayan" olarak gözüküyor. bu çok parametreli oyunda neyin ideal/optimal olduğunu söyleyebilmek için ya takımın teknik direktörü, ya da gerçekten futbol uzmanı falan olmanız gerekir, ki galatasaray sözlük'te 2787 tane futbol uzmanı yok (entry tarihi itibariyle başlığa bu kadar entry girilmiş).

    yanlış hatırlamıyorsam- yıllar önce mustafa denizli'nin bir sözü vardı, "taksiye biniyorsun eline bir kağıtta yazılı ilk 11 tutuşturuyorlar, restorana gidiyorsun başka bir kağıt." diye. toplumumuzda hemen her konuda olduğu gibi, sözlükte de söylediğini allah'ın kelamı zanneden, genç oynatılsın diyen*, oynatılınca da linç eden*, bilmiyorum diyemeyen, ne anlattığını kendisi de anlamayan çok fazla insan var. buna benzer insanları zaten twitter'da orada burada bulabiliyorsunuz. eğer buranın kalitesi korunmak isteniyorsa, ki benim bulunduğum birkaç yılda çok düştü, yazar seçimi ve sözlük kurallarıyla ilgili bir şeyler yapılması gerekiyor.

    not: bu arada, geniş bir engel listem var. kendi çapımda temizledim sözlüğü, moderasyonla paylaşabilirim. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın