• 4
    aşağıda fenerbahçe'nin pfdk'ya sevk edildiği maddeleri içeren metin var.

    --- alıntı ---
    fenerbahçe a.ş. kulübü'nün 06.02.2021 tarihinde oynanan fenerbahçe a.ş. - galatasaray a.ş. süper lig müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle futbol disiplin talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle futbol disiplin talimatı'nın 46. maddesi ve covid-19 salgını nedeniyle müsabakalarda uygulanacak tedbirlere ilişkin talimat'ın 7/11 maddesi uyarınca pfdk'ya sevkine,

    --- alıntı ---

    görüldüğü gibi covid tedbirlerine ilişkin talimatın 7/11 maddesi uyarınca sevk edilmişler. talimattı, tedbirdi coviddi derken, maç öncesinde ve sonrasında yaşanan kalabalıklar, sosyal mesafe ihlalleri, sağlık bakanlığı ve cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırılıktan vs. sevk edildikleri izlenimi oluşuyor.

    ama kazın ayağı öyle değil.

    --- alıntı ---
    11- stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamaz. müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunludur. oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorundadır.

    --- alıntı ---

    adamlar o akşam statta yaşanan onca sosyal mesafe ve salgın tedbirlerine aykırılık içerisinden maske takılmasına aykırılığı bulmuşlar. aynı talimatın 12. maddesinden sevk edilmediklerine göre 1907 şifresi vererek giren onca kalabalık 1.5 metre mesafe kuralına da uymuşlar demek ki. söylenecek fazla da bir şey yok aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın