• 409
    yılların avrupa sepettopusu takipçisiyim, faal sezon* kadar rekabetçi sezon ne duydum ne de gördüm.

    an itibarıyla lig ikincisi çeska ile çeyrek final potasının dışında gözüken zalgiris arasında yalnızca 3 galibiyet fark var. hatta efes ile zalgiris'in ertelenen 1'er maçlarından (ikisi de maccabi'ye karşı) galibiyet çıkarmaları halinde çeska'yla fark 2 maça, lider barça'yla fark 3 maça inecek. öte yandan şu son 2 günde* oynanan müsabakalarda alınan bazı sonuçlar:

    valencia 105-103 çeska (iki uzatma sonunda; 10. vs 2.)
    asvel 78-69 milano (14. vs 3.)
    real madrid 64-84 baskonia (4. vs 11.)

    böylesine sapık bi' normal sezon olmamıştı daha önce.

    takımların son durumlarına bakarsak da; barça kesinlikle koç ve kadro kalitesine yakışır bir oyun ortaya koymuyor, koyamıyor. ligin savunma verimi en yüksek takımı istatistikler ölçüsünde fakat mevcut çekirdek tıpkı geçen sezonki* efes gibi domine etmeliydi ligi. öte yandan çeska da pek bi' karışık şu sıralar; takımın lideri mike james ile kulüp arasında ipler kopmuş durumda. ha hoş bu durum valencia maçında oyununa yansımadı (37 sayı attı her ne kadar düşük yüzdeyle olsa da) ama ben uzun vadede problem yaşayacağını ve yaşatacağını düşünüyorum. zaten nikola milutinov da omuz sakatlığı sebebiyle sezonu kapattı, ek olarak will clyburn de kronikleşmeye başlayan bir aşil+diz kombosuyla cebelleşiyor. bir diğer ispanyol real'in de eski halinden eser yok; facundo campazzo'nun nba'e gidişi ve üstüne anthony randolph'un sezonu kapatması sonrası devasa iki boşluk oluştu kralın cephesinde.

    beklentilerin üstüne çıkan üç takım var; bayern, fb beko ve zenit. fb beko 9 maçtır kazanıyor ve epey iyi top oynuyorlar. bayern ve zenit sezona anormal iyi giren iki takımdı fakat son haftalarda hafif bir tempo düşüklüğü görülüyor her ikisi özelinde de. diğer taraftan sezon başından beri bir türlü ritmini bulamayan efes'imiz nihayet o bildiğimiz efes'e dönüşmeye başladı. efes yerel ligde 19'da 19'la yola devam ediyor bir yandan da.

    öyle bir gidişat var ki, final four'da efes-fb beko-milano-zenit dörtlüsü olur da barça-çeska-real üçlüsü dışarda kalırsa zerre şaşırmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın