• 210
    kazanırsak lider olacağımız derbi mücadelesi. fenerbahçe, şaibeli başakşehir maçıyla birlikte bir hava yakaladı. oyuncularının yok olan özgüvenleri geri geldi. hatay maçını bile 10 tane pozisyon vermelerine rağmen geleneksel balları da devreye girince kazandılar. onlar için beraberlik iyi bir sonuç dolayısıyla defansif anlamda bekleyerek maça çıkacaklardır. zira erol bulut’un 2 planı var, biri caner’le orta kafa gol diğeri de geçiş hücumları. bizde ise geçiş savunmasında yaşadığımız problemler devam ediyor. dolayısıyla fatih terim önce bu konuya dikkat edecektir. caner’i etkisizleştirmek için de elindeki en iyi savunmacı kanat oyuncusu arda turan’ı sağ kenarda başlatabilir.

    fenerbahçe’nin merkezdeki en önemli oyuncusu gustavo’yla, yine merkezdeki en yaratıcı oyuncu pelkas’ın sakatlıkları bizim için avantaj ve bu avantajı o bölgede yapılacak üçgenler sonrasında onyekuru’yu defans arkasına kaçırarak kullanmamız gerekiyor. merkezde ömer bayram’ın belhanda ve taylan’la birlikte başlayacağını düşünüyorum. ömer şu an taylan’la birlikte takımın en ciğersiz oyuncusu ve fizikalitesi bu maç özelinde mühim.

    mesut’un şu hazır olmayan haliyle oynaması işimize gelecektir. zaten karbonat, ön tarafta thiam-samatta ikilisiyle başlayıp stoperlerimize baskı uygulayacaktır. eğer saçmasapan konsantrasyon hataları yapmazsak beraberliği cepte görüyorum. galibiyet içinse doğru hücum planı şart. malatya, antep ve başakşehir maçındaki oyunlarımız bize asla yetmez. rakip geçen senenin acısıyla kendi evinde yenilmemek için çok sert oynayacak ve sinirlerimize mutlak hakim olmamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın