resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 958
    mourinho gibi bir dönem futbolu, futbol anlayışını değiştiren hoca. bana kalırsa yeryüzündeki en karşı konulamaz futbolu barcelonaya oynatmıştır. tabi bir daha hiçbir takımda aynı anda messi, iniesta, xavi, puyol, daniel alves gibi isimler olmayacak yani en azından yakın gelecekte diyelim.

    kendisi de tıpkı mourinho gibi zaman içinde futbolun en tepe noktasından yavaş yavaş uzaklaşacak. bayern münih ile ligde şampiyon olmak da önemlidir ancak büyük bir başarı değildir. city ile premier league kazanmak da başarıdır ama şampiyonlar ligi farklıdır.

    kendisinin seveninden çok tapanı olduğu için bu gerçekleri görmek istemezler. bana kalırsa son 30 senede dünyanın en iyi futbolunu oynatmıştır, tarihe geçecek büyük bir hocadır bunların hepsine katılıyorum. ama söz konusu guardiola övmeye gelince hayal dünyasında yaşayanlar oluyor.

    gerçekleri konuşmak gerekirse barcelonadan ayrıldığı günden beri guardiola avrupa'daki sayılı hocalardan birisi ancak birincisi değil. bayern münih ile ligde şampiyon olmak için taktik deha veya maraton hocası olmak gerekmiyor. city ile premier league kazanan tek hoca da kendisi değil. klopp veya mourinho gibi bir kulübü sürpriz yerlere taşımışlığı da yok.

    bence tarihin en büyük hocası her yönüyle fergusondur. en iyi futbolunu oynatan hoca da guardioladır. yani en azından az çok bildiğim yakın tarih itibariyle söylüyorum. guardiolanın bu oyunu oynatması kendisini efsane yapar ancak günümüzün en iyi hocası olduğu anlamına gelmez. günümüzün en iyi hocası benim için klopp'tur. muhtemelen birkaç sene sonra da başkası olacaktır.

    futbol günden güne değişen yenilenen ve rakibin hatalarına odaklandığınız bir oyundur. böyle bir oyunda 20 25 sene hocalık yapıp zirvede kalacak çok az isim vardır. (bkz: sir alex ferguson) (bkz: fatih terim). fatih hocanın haterları ben bunu söylediğim zaman atarlansa da bir hocanın 93de milli takımı 2021de galatasarayı yönetmesi ne kadar süre zirvede olduğuna örnek verilebilir. fatih hocaya benzer bir başka örnek ise (bkz: mircea lucescu)

    ben guardiolanın bundan on sene sonra hala bu seviyelerde hocalık yapacağını düşünmüyorum. tıpkı mourinho gibi yavaş yavaş kademe kademe düşecektir. fanları kabul etmese de kendisine verilen bütçeler ve imkanlarla barcelona dönemi dışında 10 üzerinden 7lik bir hocadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın