• 26485
    2020-2021 sezonu ara transfer dönemi boyunca yaptığı transferler şu şekilde olmuştur.

    henry onyekuru
    halil ibrahim dervişoğlu
    gedson carvalho fernandes
    deandre yedlin
    mostafa muhamed ahmed

    ilk bakışta talihsiz bir sakatlık geçiren sağ bekimiz omar yerine defansif meziyetleri daha alt seviyede olan ancak yedlin transferi birazda mecburi bir transfer olarak gerçekleşti. sağ bek mevkine transfer acil olduğu için kabul ediyorum, takımımız adına olumlu bir gelişme.

    2020-2021 sezonu ilk yarısı itibari ile en çok şikayet ettiğimiz konulardan biri hücumdaki oyuncularımızın ryan babel, arda turan ,mbaye diagne ,radamel falcao, sofiane feghouli top ayaklarındayken çok yetenekli olmasına karşın, topsuz oyunda bir o kadar durarak oynamaları ve rakip savunmaların dengelerini bozmak için pas haricinde birşey ortaya koyamamalarıydı. burada devreye onyekuru transferi girdi ve bu sefer kiralamak yerine tamamiyle satın alarak hem genç, hem de geleceğimize yatırım olan yetenekli bir oyuncu aldık, üstelik ilk maçında 30 dakika da maçı alarak bu hamlenin sanıldığından çok daha önemli olduğunu kanıtladı.

    santrafor pozisyonunda artık veteran ve sakat golcümüz falcao* zaten pek oynayamadı, onun yerine oynayan diagne'den alabildiklerimiz çok kısıtlıydı ve fatih hocamızın kafasında bambaşka bir santrafor modeli olması nedeniyle oyuncunun geleceğine yatırım yaparak henüz benim adıma kapalı kutu olan mostafa muhamed' i transfer ettik, hemen gelip katkı sağlamasını beklemiyorum, gerçek performansı önümüzdeki sene alacağımızı düşünüyorum, ancak diğer santrafor alternetifleri babel, halil, birde sakatlıktan bir şekilde dönüp oynayabilirse falcao, o bölgede eksiğimiz var dememizi mümkün kılmıyor. bölgede rekabet var ve rekabet gelişim getirir. mostafa muhamed transferinden de son derece memnunum ancak oyuncudan katkı almak için acele etmemek gerektiğini düşünüyorum.

    gelelim asıl mevzuya...

    tüm galatasaraylıların ara transfer dönemini 4 gözle beklemesinin temel nedeni ne santrafor transferi nede omarın talihsiz sakatlığının üzerine takımımıza katılması elzem olan sağ bek mevkisiydi. hepimiz en az 2 orta saha transferi bekliyorduk. bir tanesi taylanı yedekleyebilecek gerçek bir defansif ortasaha, diğeride sol iç ve box to box oynayabilecek bir ortasahaydı. fatih hocam sol iç için yerli yapılanması planına bağlı kalarak oyununu beğendiği irfancan kahveci ismini medya önünde dillendirince hepimiz "o kadar paramız yok ki nasıl olacak bu iş" dedik. takım oyunumuzu geliştirmek adına sol iç oyuncusu çok önemliydi. ancak buradaki asıl mesele takım oyunumuzda olmayan eksikliği kapatacak transferi yapmamız gerekliliğiydi. *

    ligin ilk devresinde bir takım bizim üzerimize gelip hücum etmek istediğinde bunu her seferinde başardı, merkezden rahatlıkla deldi, kanatlardan rahatlıkla deldi. bunun yegane sebebi oyuncularımızın kalitesiz olması değil, savunma meziyetlerinin çok düşük olması ve özellikle merkezde top kazanabilen bir 6 numara eksikliğiydi. irfancan transferi gündemdeyken ilk önceliğimizin defansif orta saha olması gerektiğini, irfana sıranın sonra geleceğini, takımızda 8 numara oynayabilecek çok oyuncu olduğunu arkadaş ortamlarımda çok dile getirdim. bu benim fikrim tabiki, katılıp katılmamak sizlere kalmış. biz transferin son günü hiç beklemediğim şekilde gedson fernandezi getirerek sol iç mevkisini bir anda yukarı çeksekte benim fikrim halen sabit.

    ligin ikinci yarısında şampiyonluk ve düşmeme adına kıran kırana bir mücadele verilecek ve bazı maçlar gerçekten savunma yapmamız, merkezi kapatmamız gerekecek. anadolu takımlarının 3 günde 1 maç yapmaya hali yok ama buna rağmen her gelişleri tehlikeli oluyor. beşiktaş deplasmanında beşiktaş üzerimize gelip hücum oynamak istedi, neredeyse bütün maç bizim yarı sahamızda oynandı. malesef topu savunma yaparken çok zor kazanıyoruz ve bu durum bize ligin ikinci yarısında pahalıya patlayacak. en kritik mevki taylan dinlensin diye değil, savunma yapmamız gereken maçlarda topu kazanabilsin diye gerekli olan bir 6 numaraydı ancak onu almadan transferi kapattık. sırf bu nedenle şampiyonluk şansımızı çok düşük ihtimal görüyorum, bundan sonrası için ya rakip sahada bütün topları kazanıp maçı bir anda 2-0 a getirmemiz gerekecek, yada ligin ikinci yarısında 1 yersek 3 atabilecek bir takım olmaya çalışacağız, sadece aldığımız bu 5 transferle bu ilk devreden farklı mı olacak bence hayır. hatırlayalım ilk devre antalyaspor, kayserispor, fenerbahçe maçlarını. o kilidi açamadığımız her maç bizi zorlayacaktır.

    artık top hocamızda, dilerim beni yanıltacak kadar iyi bir hücum performansı ortaya koyarız yada etobodan olmaz ama ozornvafor dan iyi bir ön libero çıkarır. hayat belli mi olur, hocanın vardır bir b planı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın