• 81
    teknik ve yasal olarak, bugun imkansiz olan durum. galatasaray kulubunun yuzde 45 gibi bir kismi halka acik durumda. yani isteyen bir sirket gidip borsadan bu hisseleri bugunku degerinden 300 milyon dolar gibi bir paraya toplayabilir. lakin bu durumda hisselerin %55'i hala galatasaray sportifin elinde bulundugu icin azinlik hisseyi elinde bulunduracak yatirimci anca gider sonrasi elde kalacak net kara ortak olur.

    bu tur bir satisin onunu acacak iki ihtimal var. birincisi, galatasaray yonetimi uyelerden gerekli onayi alip yuzde 5.1 lik bir hisse satisi daha yaparsa cogunluk hissenin el degistirmesi ihtimalini mumkun kilarlar ki bence bunun olmasi imkansiz. ikinci ihtimalde hukumet istanbul kuluplerine yeter artik bu isin boku cikti, sizi kayyuma devrediyorum der ve kuluplere ait sportif as'leri ozel istiraklere satar. bence bu hukumetin para icin yapmayacagi sey olmadigi goz onunde bulundurulursa bu ihtimal hic de imkansiz degil.

    bir taraftar olarak elbette galatasaray'in bir kisiye veya kuruma satilmasini istemem. kulubu satin alan kisi veya kurumun tek amaci yatirimindan getiri kazanmak olur. bunun tek yolu da sampiyonluk kazanmak degil. redbull kulupleri gibi oyuncu yetistirip satarak, veya arsenal gibi sampiyonlar ligi-pl gelirleri yoluyla da yatirimlarina getiri saglayabilirler. galatasaray gibi 116 yasinda olan bir koklu cinarin ilalebet var olmasi icin bagimsiz olmasi bence on kosuldur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın