• 97
    bu forma renklerine dönemin yöneticileri mi karar verdi, firma mı önümüze koydu bilemiyorum ama ağır trollendiğimizi düşünüyorum. bana fenerbahçe için forma rengi seç deseler pembe ve mor seçerim. bu kadar kötü ve iğrenç seçimlerdi. günlük hayatınızda ne giydiğinizle ilgilenmiyoruz, isterseniz bir şey de giymeyin ancak 25 milyon civarı insanın gönül verdiği bir camianın da sizin gibi olmasını beklemeyin. o günlerden geriye rakiplerin dalgası ve tezahüratları (mor menekşe şarkısı gibi) yadigar kaldı.

    futbol maskülen bir oyundur. bu demek değil ki diğer cins yada cinsel eğilimi olanlar izlemesin. ancak çoğunluk erkekler izler, oynar ve takip eder. hatta başka cinsel formları seçmiş erkeklerden gay, travesti, biseksüel vs. nin de pek ilgisini çekmez. peki büyük çoğunluğu erkeklerin ilgilendiği bir sporda bu forma renklerini neden seçersin. git galatasaray bayan voleybol veya basketbol takımına yap bu formayı. bize dayatmayın böyle saçmalıkları.

    insan psikolojisinde renklerin de bir çağrışımı vardır. bu kültürel bir algı durumudur kabul ama var işte böyle bir durum. nasıl ki kırmızı ret, dur yada önemli anlamına geliyor yada yeşil onay, geç veya sakinlik anlamına geliyorsa pembe de bir anlama geliyor.

    futbol sahada savaşmaktır aksini iddia eden yok sanırım. şu sıralar takımımız yeterince mücadele edemiyor diye eleştiriliyor zaten. kaç tane asker gördünüz pembe üniforma ile savaşan.

    ha bu arada arda'nın ifadeleri cinsiyetçidir ancak bu forma olmaz güzel kardeşim ol-maz. arda'nın ifadelerinden cinsiyetçilik namına rahatsız olduysanız tepkinizi koyun da ne olur bu forma renklerini savunmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın