2020-21 Türkiye Kupası Son 16 Turu Maçı
20:45 Yeni Malatya Stadyumu
6 - 7
Penaltılar Sonucu
  • 100
    emre akbaba ile emre kılınç'ın pozisyonlarının değişmesi gerektiğine inanıyorum. emre akbaba 8 numaradan forveti ikileyen ya da forvete yakın oynayan oyuncu oynuyor son iki maçtır. girdiğimiz hemen her pozisyonda kendisini gösteriyor zaten. ama emre kılınç'ın orada, yani serbest 8'de verdiği şeyleri veremiyor. oyuncu eksikliği durumunda, mesela geçen gençlerbirliği maçında kullanılabilir bir opsiyon. ama emre kılınç varken gerek var mı bilmiyorum. üstelik emre akbaba'yı kanattan forveti ikileyen futbolcu olarak da kullanabiliriz. oğulcan çağlayan gibi... evet, şapkadan tavşan çıkarmak güzel de, halihazırda şapkadan çıkmış tavşan varken, güvercin aramak niye? artık emre kılınç'ın serbest 8'deki yeri değişmemesi lazım. fakat biz emre kılınç'ı joker oyuncu olarak kullanıyoruz. nerede ihtiyacımız varsa onu oraya -kanatlara, merkeze vesaire- kaydırıyor, merkeze başka oyuncuyu koyuyoruz.

    bir diğer durum babel. babel, covid belasına yakalanmadan önce de kanatta yetersiz kalıyordu. şimdi tamamen yetersiz kalıyor. evet. fiziksel olarak mazur görmek lazım ama dediğim gibi fiziksel olarak iyi olduğunda da olmuyordu. babel'in mevcut durumu ancak santrfor olarak düşünülebilir gibi duruyor. en azından onun oyun aklından, tekniğinden falan yararlanırız. babel'i kazanmak önemli ama kanatta değil. asıl ona santrforda ihtiyaç var. aslında bizim oyun yapımıza santrfor olarak özellikleri itibariyle babel daha uygun. mesela diagne'ye nazaran daha iyi duvar olur, ileride topu daha rahat tutar, defans arkası koşuyu daha iyi yapar, merkeze inip oyunu rahatlatabilir, pas istasyonu olabilir. (not: diagne'nin başka özellikleri var, babel'den üstün olan. ben sadece babel'in santrforda oyunumuza katabileceklerinden bahsetmek istedim. şu fiziksel durumuyla ne kadarını verebilir orasını bilmiyorum.) üstelik sol kanatta zaten performans verebilecek, veren futbolcularımız var. oynadığında emre akbaba katkı verdi, arda turan veriyor ve hatta kerem aktürkoğlu oynadığı kısa sürelerde parladı. babel'de orada diretmenin mantığını anlamıyorum açıkçası.

    yani şu anda hem saha içinden hem de saha dışından oyuncu değişikliği ile bir çok değişiklik yapabiliriz. aslında bayağı versatil bir takım gibi duruyoruz düşününce. keşke bu yer değiştirmeleri saha içinde, maç esnasında sık sık yapabilen bir takım hüvviyetine bürünebilsek. bu da bize çok şey katar. takımın gelişebilecek çok fazla yeri var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın