resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 5378
    bir forvetten beklenen en temel şey gol atmaktır. bunun yanında top tutacak, alan açacak, mücadele edecek vs. tamam forvetlerin bunları yapması gerekiyor, elmander böyle biriydi doğru diyorsunuz.

    kaleci kalesinde güven vermeli ve ayağı da iyi olmalı.
    savunmadaki oyuncuların refleksi iyi olmalı, adam kaçırmamalı, ikili mücadelelerde ayakta kalmalı ve birde oyun kurmalı
    bekler, oyun kurmalı veya git gel yapıp hücumda-savunmada aktif olmalı
    kanat oyuncuları ise adam geçmeli, verkaçlar yapmalı, hızlı olmalı, ayağı düzgün olmalı...
    ortada oynayanların rakibi ısırması gerekiyor, ara paslar atması gerekiyor, dikine gitmeliler vs.

    şimdi soruyorum size: mevkisindeki özellikleri barındıran kaç oyuncumuz var? taylan 1, marcao 2, hadi oğulcan ve 1 kişiyi daha ekleyelim 4 olsun... 24 kişilik kadroda sadece 4 veya taş çatlasın 5 kişi görevini yapıyor. e diğerleri?

    bakın sorunumuz diagne değil, sorunumuz bambaşka bir şey. falcao aylardır forma giyemiyor, diagne ise sürekli eleştiriliyor ama galatasaray'ın attığı gollerin neredeyse %50'si bu ikiliden geldi. diagne'nin 90 dakikada 1 gol atma gibi bir istatistiği var. yani forvetler kısmen de olsa üzerlerinde düşen görevi yerine getiriyorlar. bizim ana sorunumuz diagne olmamalı, eğer diagne'yi takarsak diğer sorunları göz ardı ederiz. evet 13 milyon euroluk bir oyuncu değil ama bu diagne'nin suçu değil, yönetimin suçu.

    neyse esas konuya gelelim; sorunumuz diagne değil, sorunumuz bambaşka bir şey. belhanda sürekli top kaybediyor, emre akbaba yan gelip yatıyor, arda turan, emre kılınç gibi oyuncular 1 var, 2 yok. beklerin hücum katkısı sıfıra yakın, feghouli beyimiz isteyince oynuyor... kısacası takımda disiplin yok abi. bunun yanında yönetimin vizyonsuzluğundan kaynaklanan bazı sorunlarda(transfer) eklenince iyice karman çorman bir takım oluyoruz. kimse kimseyi tamamlamadığı gibi, üzerine yük bindirir olmuş. e taktik yok, sistem yok, yönetim kötü, futbolcular salmış...

    sizce tek sorunumuz gerçekten diagne mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın