• 25963
    2020-2021 sezonunda oynadığı ilk 16 resmi maçta 10 galibiyet 2 beraberlik* 4 mağlubiyet(u: ranger deplasmanı, kasımpaşa deplasmanı, içeride alanyaspor, karagümrük deplasmanı) alan futbol takımı.

    şampiyonluğun en güçlü adayı olan takımımız; kazandığında "iyi oyun yok" diye gömülüyor, fark attığında "e geçen hafta neden puan kaybetti" diye eleştiriliyor, kaybettiğinde ise "bu takımdan da, bu futbolculardan da, bu kondisyonerden de vsvsvs bir halt olmaz." diyerek linç ediliyor. sevgili şanlı galatasaray taraftarı kardeşlerim. eleştirmek iyidir güzeldir de kırıcı eleştiri ile yapıcı eleştiri farklı şeyler. yapıcı eleştiriler takımımıza fayda sağlar. bir futbolcu, bir maç veya 30 dakika kötü oynadı diye linç edilmemeli fikrindeyim.

    sezon başında hangimiz bu takımdan şampiyonluğun en güçlü adayı olmasını bekliyordu? gerekli transferleri yapamadan "idare eder" bir yaz transfer sezonu* geçirdik. hepimizin boynu bükülmedi mi transfer sezonunun son saati de sona erdiğinde. "hani son anda taylan antalyalı'yı açıklayıp bizi sevince boğan yönetim" diye düşünmedik mi? tek umudumuzu fatih terim'e bağlamadık mı? yine de 16 maçta 10 galibiyet 2 beraberliğin kötü bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. aldığımız mağlubiyetlerden sadece 1'i şampiyonluk rakiplerimizden birine karşı. enseyi karartmamak lazım.

    gelelim 2019-2020 sezonuna. iki yıl arka arkaya şampiyonluktan sonra acayip şampiyonluk havasındayız. 4 sene üst üste şampiyon olma rekorumuzu egale etme hatta kırma hayalleriyle sezona başlamışız. peki ilk 16 maçta nasıl sonuçlar almışız bakalım:
    2019-2020 sezonunda oynadığımız ilk 16 resmi maçta 6 galibiyet 5 beraberlik(u: içerde konyaspor, deplasmanda club brugge, deplasmanda yeni malatyaspor, içeride fenerbahçe, deplasmanda gençlerbirliği) 5 mağlubiyet(u: deplasmanda denizlispor, içeride psg, içeride r.madrid, deplasmanda beşiktaş, içeride r.madrid). görüldüğü üzere kötü bir başlangıç yapıp yine de 15.03.2020 tarihinde seyircisiz oynadığımız evimizdeki beşiktaş maçında* berabere kalmamıza rağmen ligin 26. haftası sonunda lig puan durumu aşağıdaki gibiydi, zirveden sadece 3 puan uzaktaydık.

    1.trabzonspor 53 puan
    2.başakşehir fk 53 puan
    3.galatasaray 50 puan
    4.sivasspor 49 puan
    5.beşiktaş 44 puan
    6.alanyaspor 43 puan

    sonrası malum, pandemi süreci ve hakem kararlarıyla doğranan bir galatasaray, art arda kaybedilen puanlar, kaçan şampiyonluk.

    son bir örnek de 8 puan farktan gelerek efsane bir geri dönüşe imza atıp şampiyon olduğumuz 2018-2019 sezonundan:

    2018-2019 sezonu oynadığımız ilk 16 resmi maçta 7 galibiyet 3 beraberlik* 6 mağlubiyet(u: süper kupa finali akhisarspor, trabzonspor deplasmanı, akhisar deplasmanı, porto deplasmanı, yeni malatyaspor deplasmanı, shalke deplasmanı) aldık.

    bu kötü başlangıca rağmen bir şekilde yeniden seriler yakalayıp 22. şampiyonluğumuzu göğüslemeyi başardık.

    şuraya varacağım biz bayern münih değiliz, biz paris saint germain değiliz, biz juventus da değiliz renktaşlar. son 20 yıldır ligi domine eden bir takım da olmadık. öncelikle bunun bir farkına varalım. evet ligi domine edelim istiyoruz, her maçı kazanalım istiyoruz, asla yenilmeyelim istiyoruz ama bunlar gerçekçi fikirler değil. elimizde olan bütçe belli, kadro belli. 2020-2021 sezonunda sen* 13. hafta itibariyle kalede 1, defansta 2, orta sahada 2, forvette 1; toplam 6 yedek oyuncuyla mücadeleni sürdürüyorsun, işimiz hiç kolay değil. imparatorun işi hiç de kolay değil. bu zorlukların ve imkansızlıkların içinde elindeki takıma güzel bir futbol oynatmaya çalışan bir hocamız var. her şeye rağmen gözünü şampiyonluğa dikmiş, hiç bir rakibi karşısında geri basmayan sürekli saldıran aslan gibi bir takımımız var. aslan gibi gençleri olan, kaybetmeyi kabullenmeyen bir takım. evet bazı oyuncular istenilen performansı veremiyor, evet yer yer terim de formsuz olabiliyor. hepsi gelip geçici şeyler. ne demişler "futbol skor oyunudur". aldığımız skorlara bakın. galibiyet sayısına beraberlik sayısına bakın. son 3 sezonun ilk 16 resmi maç sonuçlarına baktığımızda iyi yoldayız dostlar. kendini üzmeyin, canınızı sıkmayın. bu takımın başında fatih terim, aklında daima şampiyonluk var, unutmayın!

    özet:
    2020-2021 sezonu ilk 16 resmi maç: 10 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet
    2019-2020 sezonu ilk 16 resmi maç: 6 galibiyet 5 beraberlik 5 mağlubiyet
    2018-2018 sezonu ilk 16 resmi maç: 7 galibiyet 3 beraberlik 6 mağlubiyet

    (bkz: inan edin)
    (bkz: enseyi karartmak yok)
    (bkz: bu yolun sonu şampiyonluk)
    (bkz: hedef 23)

    (bkz: oğlum göreyim sizi)
    https://www.youtube.com/watch?v=v80QmXqGbwY

    (bkz: galatasaray sözlük sinerji ekibi)

    ---metehakanatli saygıyla ve sevgiyle sundu.---
App Store'dan indirin Google Play'den alın