resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27418
    https://www.youtube.com/...&ab_channel=VOLE
    https://www.youtube.com/...&ab_channel=VOLE

    scout ekibimizin eski çalışanlarından mustafa demirtaş, hocayı yere göğe sığdıramamış. önce bartuğ elmaz üzerinden hocanın altyapıya bakışı konusunda, sonra da erling braut haland üzerinden hocanın scout ekibine ve scout önerilerine bakış konusunda çok değerli ve sevindirici bilgiler vermiş. kendisine sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuz sırf şu 20 dakikada bile anlıyoruz. bu ve başka mecralarda bazen haklı bazen abartılı şekilde övücülüğü yapılan yabancı ünlü hocaların birçoğunu cebinden çıkartır.

    bir de hocayla alakalı dikkat ettiğim nokta şu; futbol bilgisi derin, taktik analiz yapabilen ve futbolun içinde olan istisnasız herkes (tuttuğu takımdan bağımsız, mustafa demirtaş bir beşiktaş taraftarı mesela) hocayı taktiksel açıdan çok güçlü, scouting ve altyapıya gereken ehemmiyeti fazlasıyla veren bir hoca olarak tanımlarken futbol bilgisi nispeten sığ olanlar hocayı bu konularda eleştiriyor, hatta yerden yere vuruyor. bu da gerçeği ortaya çıkarıyor bence. o kişilere verilebilecek en uygun cevap da kanımca şudur;

    - fatih hoca'nın taktik bilgisi kötü değil, siz hocanın takımının sahaya yansıttıklarını ve sahaya yansıtmak istediklerini anlamıyorsunuz.
    - fatih hoca genç oyunculara önem vermiyor değil, genç düşmanı hiç değil, siz önyargılı davranıyorsunuz.
    - fatih hoca scouting'e gereken önemi vermiyor değil, siz gerçekleri görmezden geliyorsunuz.

    hocaya bu konularda saldırmaya çalışan rakip takım taraftarlarını gayet iyi anlıyorum; kin ve kompleks insanın sağlıklı bir şekilde düşünmesini engelliyor.

    ama aynısını yapan bir grup galatasaray taraftarı'nı hiç anlayamıyorum. bu taraftar grubunun gözlerinin önündeki gerçekleri reddettiklerini düşünüyorum. hoca yukarıda saydığım 3 noktada sürekli rasyonellikten uzak ve acımasız bir şekilde eleştiriliyor. hakikaten üzücü. bir de "istifa"cı grup vardı ki onların dediği olsa galatasaray futbol takımı'ndan en az 15 sene hayır gelmezdi herhalde. 2004-2011 ve 2013-2017 arası performansımız malum.

    hoca umarım bizdeki hayallerini gerçekleştirebilir. hoca çok iyi yönetimlerle çalıştı ama bence hiçbiri hocanın vizyonuna erişemedi.

    - faruk süren yönetimi mesela, oyuncu maaşları konusunda avrupai tutumun çok uzağında bir tutum sergiledi. o dönemde bizi fatih hoca ve oyuncuların fedakarlıkları ayakta tuttu.

    ve bir de bu var tabii; https://twitter.com/.../1311782945045258248

    - ünal aysal yönetimi'nin vizyonu yüksekti ama onlar da özellikle wesley sneijder tercihiyle sınıfta kaldılar bence. yanlış anlaşılmasın, bunu bir wesley sneijder hayranı olarak söylüyorum. wes transferi prensip olarak hatalıydı bence. hem sisteme uymayan (onun için sistem değiştirdik), hem de maaşı yüksek bir oyuncuydu wes. onun yerine dusan tadic'i alsak (ki liste başıydı) uzun vadede belki zarar ederdik. sonuçta wesley sneijder, galatasaray tarihine geçecek işler yaptı. ama wesley sneijder transferi harika sonuçlar verse de aynı kafayla alıp rezil olduğumuz transferleri de hesaba katarsak scouting mi yıldız transfer mi sorusunun cevabı bence çok net bir şekilde scouting. her zaman wesley sneijder transferindeki gibi şanslı olamıyoruz. en yakın örneği radamel falcao garcia.

    - mustafa cengiz yönetimi'nin bu vizyonu anladığını ve benimsediğini düşünüyorum ama onlar da iş bitiricilik konusunda ciddi bir şekilde çuvalladı.

    umarım hoca bundan sonra kendisiyle aynı vizyonu benimsemiş ve iş bitiriciliği yüksek kişilerle ve yönetimle çalışma fırsatı bulur. bunun mustafa cengiz yönetimi olmasını çok isterim ama pek umudum kalmadı açıkçası. yine de hayırlısı diyelim.

    fatih hoca'nın verilmiş sözünü tutması, vazgeçmediği hayalini gerçekleştirmesi dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın