resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27185
    23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçı sonrası birçok taraftar paniğe ve ümitsizliğe kapılmışken kendisi çok rahattı bence.

    maç sonu röportajından satır başları şu şekilde;

    1- istatistikler puan getirmiyor ama istatistiklerin ortalamaya dönme gibi bir huyu vardır. oynadığımız bu güzel oyunun üstüne koyarak devam edeceğiz inşallah. böyle oynarsak, her maçın favorisi biz oluruz. o istatistikler de ortalamaya döner.

    2- "maçta bazı futbolcularınızın lakayt davrandığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine,

    "muhakkak oyuncularımızı analiz edeceğiz. bu kadar iyi oynayan bir takım, son vuruşları da daha iyi yapabilmeliydi. sanmıyorum, zaten öyle bir şey olursa bundan sonraki haftaların onlar adına ne olacağı çok açık."

    3- "bugün feghouli'ye başka bir görev yükledik. derinde oyun kurucu gibi oynattım. çok memnunum. saha parselasyonumuz müthiş, doğru yerlerde durduk, doğru alanları kapattık ve doldurduk."

    4- "kalemizden oyuna başlayarak, topu karşı kaleye kadar getirip üstüne pozisyona da girdik. ne dediysek, ne çalışıldıysa, ne anlayışımız varsa hepsini uyguladık."

    5- "kaptırdığımız topları kazanmayı yani kontra-presi çok iyi yaptık. tekrar alarak, tekrar hücuma döndük. bu kadar iyi futbol oynayıp kazanamamak, üstüne golü penaltıdan atmak... bir takımın başına ancak böyle bir şey gelebilir."

    6- "genel maça bakın, 45 dakika oynandı mı? ben de yatan oyuncuma kızıyorum. ağır hareket etmeyi anlarım ama bütün maç buna izin verirsen olmaz. sonra 5 dakika uzatma veriyorsun."

    7- "mücadelesinden dolayı kayserispor'u kutluyorum. aldıkları puandan dolayı tebrik ediyorum. bir tane isabetli şutları var o da gol oldu. futbol da böyle bir oyun işte."

    - büyük takım olarak puan kaybettiği maçtan sonra rakibi centilmence tebrik etme var ki bu çok önemli, ligimizde bunu yapan başka hoca yok pek fazla.

    - yere yatıp zaman geçirme üzerinden hem kendi takımına, hem rakip takıma, hem de hakeme mesaj verme var. bu noktaya parmak basması da çok doğru.

    - oyuncularımızın saha içi rolleri ve taktiklerimiz hakkında bolca konuşmuş hoca, başkası kullanınca hayranlık duyulan "kontra-pres" (gegenpressing'in türkçesi) gibi terimleri de kullanmış. oyuncuları da istediklerimizi sahaya yansıtabildiğimiz için haklı olarak bol bol övmüş. bence bu da çok doğru, neticede marifet iltifata tabiidir.

    - oyuncuları bol bol överken bitiricilik sıkıntımıza da gerekli vurguyu yapmış, o konunun üstüne gideceğini de ifade etmiş.

    - en sevdiğim kısımsa "istatistikler puan getirmiyor ama istatistiklerin ortalamaya dönme gibi bir huyu vardır." kısmı. durumu çok net bir biçimde özetliyor. olay son derece basit, bugün berabere kaldık ama bugünkü gibi oynarsak ligin açık ara favorisiyiz, bu tartışmasız bir gerçek. rakip güçsüzdü ama ilk 11'inden 6 eksikle 27-3 şut sayılarını yakalamak (11'e 11'ken 20-2'ydi şutlar), xg'de 4.66-0.35 lik bir istatistiğin oluşması kolay değil yine de. ve 1 maçtır değil, gaziantep, başakşehir, erzurumspor, sivasspor (65-80 arası hariç) ve bu maç derken 9 maçın 5'inde gerçekten iyi top oynadık. böyle devam edersek rakiplerin işleri hakikaten zor, daha ligin en iyi futbolcusu fernando muslera dönecek, orta saha ve kanat takviyesi muhtemel ve fatih terim'in 2. yarı modu, galatasaray'ın da şampiyonluk modu devreye girecek*.

    hoca da bütün bunların farkında, ben eminim ki maçı tekrar izlemeye büyük bir iştahla ve skordan dolayı biraz buruk da olsa sevinçle başlamıştır (hoca her maçın sonunda maçın full kaydını bir daha izliyor). bence kafası da rahat, çünkü takımı sahada istediği futbolu ortaya koyuyor ve zirveden sadece 3 puan uzakta (eksik maçıyla 3 puan önümüzde olan alanyaspor'u saymıyorum, bence düşecekler bir noktada).

    tek sıkıntı şu;

    1- 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı
    2- 13 eylül 2013 galatasaray antalyaspor maçı
    3- 28 eylül 2013 galatasaray çaykur rizespor maçı
    4- 22 mart 2014 galatasaray kayserispor maçı
    5- 24 ağustos 2015 galatasaray osmanlıspor maçı
    6- 12 eylül 2015 galatasaray mersin idman yurdu maçı
    7- 22 ekim 2016 galatasaray trabzonspor maçı
    8- 23 nisan 2017 galatasaray fenerbahçe maçı
    9- 15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçı

    23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçı, oynadığımız harika oyuna rağmen kötü sonuç almamız açısından bu 9 maça çok benziyor. bu maçlar sonrasında çok iyi reaksiyonlar verememiştik maalesef. bu sefer öyle bir şansımız yok. aynı oyunu her seferinde oynamalıyız ki istatistik ortalamaya dönsün. 28 kasım 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı çok kritik bu yüzden, bu maçta da daha güçlü rakibe karşı aynı oyunu oynayıp bu sefer skoru da almalıyız ve derbi haftasından azami ölçüde yararlanmalıyız. rakibimiz kayserispor'dan daha güçlü olacak ama ne iyi oyunla yendiğimiz başakşehir'den, ne de yine iyi oyunla yendiğimiz sivasspor'dan daha güçlüler.

    hoca rize-hatay-karagümrük-göztepe-trabzon virajını iyi futbol ve yüksek puanla döndürürse (ki yapabilecek kadar dersine çalışmış durumda ve yapabilecek kadar iyi futbol oynatıyor) işte o zaman taraftarda da ne ümitsizlik kalır ne panik. bir sonraki haftayı ve devamını merakla ve hevesle bekliyorum, bakalım gelecek bize ve hocaya neler gösterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın