resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27155
    baştan belirteyim en azılı savunanlardan birisiyim önceki yazdıklarımdan görürsünüz ancak 23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçındaki puan kaybı %100 hocaya yazar. bu arada maçtaki oyundan da kesinlikle memnumum. mükemmel oynadık.

    ancak kilit bir an vardı maçta. dakikalar 69'u gösterirken fatih hocam öyle garabet oyuncu değişiklikleri yaptı ki bizi bu değişiklikler 3 puandan etti. testi kırıldıktan sonra konuşmuyorum çünkü kenarda 3 alakasız oyuncuyu gördüğüm an eyvah dedim. geçtiğimiz yıllarda selçuk oyuna girerken önde olsak bile yaşadığımız kesin puan kaybedeceğiz hissi vardı ya onu yaşadım yine. nitekim 1 dk sonra gelen golü de kalan dakikalarda çıkaramadık.

    aslında hocam takımı öyle iyi hazırlamış ve maça öyle güzel başlamıştık ki ilk yarı lung devleşmese 3-0 bile olabilecek bir oyun vardı. 2.yarı bir şekilde penaltı ile golü bulmuşken rakip 10 kişi de kalsa o nasıl bir 3 oyuncu değişikliğiydi hocam. yani adamlar 10 kişiyken biz 8-9 kişi kaldık. zaten zar zor kadro kurmuşsun bu kadar cesur değişiklikler yapılacak maç mıydı bu?

    70. dakikada gelen 3 değişikliği incelersek emre akbaba-ali yavuz kol değişikliğinde emre akbaba 2 net pozisyona girmiş, istekli sahada kalsa muhtemelen gol atacak bir oyun oynuyordu. yani özetle iyi oynuyordu. bazı yazarların yere göğe sığdıramadığı ali yavuz kol ne yaptı kalan 25 dakikada? tamam bu çocuğa şans verelim de 1-0 iken sırası mıydı. 3-0 olsa ali yavuz'u alalım önce bir görelim bakalım ne yapacak? kaç tane altyapıdan oyuncu çıkardık bugüne kadar?

    diğer değişiklik oğulcan-etobo'da tercih edilecek isim etobo mudur? etobo ne işimize yaradı bugüne kadar. daha takıma uyum sağlayamadı. etobo ile oynamak demek takımı 1 kişi eksik oynatmak demektir. illa oğulcan çıkacaksa yerine etobo değil ömer bayram girmeliydi.

    son değişiklik sarrachi-emre taşdemir. umarım sakatlık sebebiyle olmuştur. şu emre taşdemir bizde oynayacak adam değilken böyle bir anda oyuna girmesi iyice gücümüzü aşağı çekti.

    son dakikalarda gelen feghouli-kerem değişikliği ile de tüy dikti. ali yavuz için söylediklerim kerem için de geçerli. zamansız girdi hele hele skor 1-1 iken son dakikalarda yerine girdiği feghouli hiçbir şey yapmasa 1 şut çeker, 1 duran top kullanır maçı çevirebilirdi.

    hocamı tanıyamadım bugün nasıl böyle hatalar yaptı. şimdi yine kendi dışında herkesi suçlayacaktır. ah hocam ah umarım her şeyin farkındasındır. ben sana ne diyeyim.

    futbol basit ama ince ayarları olan bir oyundur. ayar bir kaçtı mı 27 şut çektiğin maçta 10 kişilik rakibe 1-0'dan puan verirsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın