resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2246
    galatasaray futbol takımından ayrılmak istemediği doğru değildir. sadece 7 milyon eu'luk çıkış maddesini şu an kullanıp galatasaray'ı bırakmıyorum demiştir.

    kontratında 7 milyon eu serbest kalma bedeli mevcuttu. gösterdiği iyi performans sonrası yeni kontrat teklifi için masaya dahi oturmadı. kariyer planına uyan bir teklif gelince bu 7 milyon eu'luk çıkış maddesini kullanarak galatasaray'dan ayrılacaktı. o esnada takımın forvet eksiği de vardı. muhtemelen luyindama da scout ekibinin verdiği rapor doğrultusunda beğenilmişti. oyuncuyu çıkış bedelinin üzerinde bir paraya satma fırsatı doğunca da yönetim bu fırsatı haklı olarak kaçırmadı ve luyindama ile diagne'yi transfer ederek sezonun şampiyonlukla tamamlanmasını sağladılar. şampiyonlar ligi'nde gösterdiğimiz kötü performansa rağmen o dönem ozan genç bir defans oyuncusu olarak dikkatleri üzerine çekmişti. piyasası yükselmişti. bir daha aynı rakamlara ulaşması mümkün olmayabilirdi.

    luyindama transferi net doğru transferdi. ha bana göre ozan luyindama'dan daha iyi bir futbolcu. ama luyindama da gerçekten oynadığı mevkide yüksek performans verdi. sakatlık yaşamasaydı belki tarihimizin en büyük satışlarımızdan birine imza atacaktık luyindama sayesinde.

    diagne transferi ise tamamen yanlıştı. alındığı gün böyle olacağını tahmin ediyordum. zaten yönetim de hedeflediği transferleri gerçekleştiremeyince panikle gerçekleştirdi bu transferi. sağolsun kasımpaşa da durumumuzu bildiği için limitimiz kaç paraysa sonuna kadar yoldu bizi. malesef hareket kabiliyetiniz kamuya açık şekilde sınırlanınca herkes onu kullanıyor, pazarlık şansınız hiç kalmıyor. o dönem hatta keşke mitroglu transferi ile kapasaydık dönemi ya önümüzdeki sezon için oyuncu alırız ya da borçlarımızı öderiz bu parayla demiştim. ama gördük ki mitroglu da galatasaray'ı şampiyonluğa götürecek performanstan çok uzakmış. yani diagne transferi aslında şampiyonluk getirdi. ha 13 milyon eu ve üzerine o maaş muhtemelen o şampiyonluğun getirisinden fazla bi maliyet oldu. gerçi 13 milyon eu'nun 3,5 milyon eu'su kiralama sözleşmesinden çıktı. ama görünen o ki biz bu adamı kullanmayı beceremedik ve kalan para külliyen zarar yazdı. aslında bolca besleyebilsek çok fazla gol atacağına inanıyorum ama pratiğe bakınca bunu yapamıyoruz...

    ozan kabak'ın o günkü koşullarda satışı doğruydu. diagne transferi ise malesef baştan aşağı hatalıydı. gelen paranın kötü kullanılmış olması ozan kabak'ın satışında yönetimi suçlu yapmaz. paranın kötü kullanılmasında suçlu yapar. ozan'ı katıp sörloth'u alsaydık kimse yönetime kızmayacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın